de bittra blev glada

Fick brev häromveckan att dom skulle totalrenovera alla lägenheter i vårt hus. Bittra och pessimistiska som vi är så suckade vi såklart tungt åt detta, vi såg stora hyreshöjningar och boende i en barrack framför oss. Igår var det dags för möte angåede detta, och innan det eggade vi upp varandra till gränsen för hur bittera och pessimistiska två människor kan bli. Mest pessimistisk var faktiskt min kära sambo, det kan nog Sarah intyga som var här och fick umgås med lyckotrollen. Helt plötsligt skulle det sluta med att vi skulle få bo på 20 kvadrat i Härjedalen och han skulle få sova på jobbet för att de skulle vara för långt att pendla. Oklart varför vi inte kunde flytta till en liknande lägenhet som den vi har här i Linköping om vi nu skulle flytta. Nej, antingen var det vår drömlägenhet som vi väntar på eller ett litet rum i norr.

Så lagom glada gick vi till mötet och från att ha varit dom bittraste blev vi tillslut de mest taggade och förväntansfulla. Fick se bilder på de renoveringar de haft i grannhuset och de var hur fint som helst. Vi kommer även få en nyrenoverad lägenhet att bo i under renoveringen som är möblerad, plus att dom flyttar allt åt oss. Sen sa dom att vi fick mejla om vilken storlek på lägenhet vi ville ha sen och då kom vi på den geniala idén att vi kunde passa på att ta en trea, hyran kommer ändå höjas så då kan vi lika gärna få större också. Då slipper vi ha panik över att vi måste vänta på vår drömlägenhet. Så det blir en bra lösning av allt till slut. Dom ska göra lägenheter på vår vind också, plus etagelägenheter i mittenuppgångarna, kanske skulle slå till på en sån, haha.
Många blev väldigt chockade över hyreshöjningarna, vad tror folk egentligen? Vi har hitills haft en riktigt låg hyra för vårt läge bara för att det har varit låg standard. Undrar hur många som kommer flytta nu... Tufft för dom som bor själva, men det blir svårt att hitta nåt billigare ändå.

Skulle egentligen bara meddela att vi är glada och nöjda nu, det trodde du inte igår va Sarah?




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback