tunga väskor

idag vaknade jag av att hela huset skakade. Det lät som om det var ett tiotal galna mexikaner på taket...Klädde på mig och tittade ut och guess what? Det var ett tiotal galna mexikaner på taket! Galet effektiva, dom tog bort gamla taket och lade dit ett nytt på en halv dag, plus att dom hade en tacos-rast. Imponerande.
Idag har vi haft lite skönhetsvård i huset, pedikyr stod på schemat. Var så trevligt så, bortsett från att jag är så kittlig att det i princip är omöjligt att ta på mina fötter. Men lite närkontakt klarade jag av iaf..
Har provpackat o vägt mina väskor idag, ingen mer shopping för mig nu tyvärr. Förstår inte hur ajg lyckas....Men om man tänker att jag har köpt 7 par skor (bara 4 par till mig själv) och stört mycket schampoo o shit så är det kanske inte så ologiskt.
Nu ska ja snart piffa mig fin. Tror jag och Joseph ska ut ikväll, om han har lyckats fixa biljetter vill säga. Var tydligen nåt speciellt ikväll. Ska till n'club, mitt gamla hak sen förr. Blir nice...

Hoppas allt är bra där hemma! Saknar er nästan allihopa! (svårt att veta vilka som läser min blogg)



jultristess

jaha..då var det julafton då..inget holabalo om det här direkt. Bara en massa julstök inför imorn. Jag har verkligen försökt aktivera mig idag, gick ut med Kelly, pratat med min familj i sverige, köpt dom sista julklapparna, åkte till Old Salem och vandrade runt och fotograferade. Hjälpt till här hemma så gott jag kunnat...Men jag får så pinsamt mycket beröm varje gång jag gör nåt. Hela familjen (ok, kanske inte jospeh, men resten) kan komma fram och berömma mig för att jag tömt diskmaskinen. Eller nu precis när jag gått ut med soporna och far och dotter ubrister "thank you Leeeeena" i kör. allt jag gör är verkligen helt fantastiskt och jag är såååå duktig... Och så söt jag är hela tiden, det är inte klokt. allt jag har på mig kräver ett "oooooohhh...thats soooo pretty" och mitt hår är alltid fantastikt. Och alla älskar mig och kramar mig hela tiden. Tro inte att jag inte älskar min familj, det gör jag verkligen, grymt mycket! MEN, jag och komplimanger går inte riktigt hand i hand. Det blir bara jobbigt efter ett tag, så jag mumlar bara nåt till svar eller låtsas inte höra. Och att få diplom varje gång jag tömmer diskmaskinen får mig att känna mig som en 2-åring. (va bra, då passar ju jag och Adam finfint ihop)
Vet inte riktigt vad jag ska styra med resten av dan, vågar ju knappt hjälpa till med nåt...och tv är ajg trött på. Har sett på tönt-filmer på lifetime halva dan.

Sova kanske? Är faktiskt ganska trött och kvart i 5 låter som en utmärkt tid för en liten nap..

Går inte att ladda upp bilder föresten, kanske inte gör så mycket för er..?!

GOD JUL

ps....nu fick jag fjärde tacket för att jag tömt diskmaskinen...herregud..



blir galen

Nu är jag förbannad. På det där jävla karla-stycket här i amerikat!
Han beter sig som en 3-åring (2-åring hävdar min värdmamma.) Vi skulle ha träffats ikväll, bestämde det igår kväll. Jag skrev att jag skulle höra av mig på eftermiddagen. Duschade o piffade mig iordning och ringde honom klockan 6. Inget svar, skrev att jag kunde komma till grannstan och käka så slapp han köra så långt igen. Efter en stunds väntan skrev han å frågade vad jag ville göra. "middag och film" svarade jag, vilket vi hade bestämt igår. Inget svar så jag försökte ringa igen, men tydligen ville han inte svara då heller. Fick nåt mer ogivande svar via sms och jag svarade väl nåt lika ogivande. Kl 8 skrev jag att vi lika gärna kunde skita i det eftersom det blev så sent. Då jäklar blev det liv i karln, sms efter sms om hur oprioriterad han var. "du skulle ringt på eftermiddan, kl 6 är inte eftermiddag" "jag har redan ätit, trodde du skulle skita i att ringa igen" (vilket jag aldrig har gjort) "jag har inte bokat in nåt med nån eftersom jag vill träffa dig, och allt jag får är några timmar en kväll".  HERREGUD! vad kräver han?! Att jag ska helt skita i min jetlag och tvinga mig ut i halv medvetslöshet på middagar? att jag ska ignorera det faktum att jag har varit sjuk sen jag kom hit? att jag ska sitta hemma hos honom och uggla medans han jobbar istället för att träffa min familj? att  vi ska umgås dygnet runt?
Nu är jag iaf riktigt förbannad över att han ska förstöra en till semester för mig, eller kanske inte förstöra hela semestern, men att han och jag ska kunna ha kul... Varför måste han krångla till allt?

Annars har jag det kanoners här fortfarande, har mest shoppat och sovit....men det är trevligt! har gjort riktigt fina dealer, idag köpte jag ett par snygga wranglers för 80 kr. blandannat.. börjar bli orolig att jag inte ska få med allt hem...

På tal om störda killar...jag tror det är nåt genetiskt i manssläktet att vara svinig.. Var ju ute med äldsta barnet häromdan (där Adam dessutom skulle ha mött upp oss, men somnade istället...och jag är den som är dum?!). På vägen till grannstan ringde han sin tjej och sa att han var trött och var på väg hem...massa bla bla bla och slutade med ett "i love you". När han lagt på frågade jag varför han ljög...""because i can" svarade han som om det vore det mest logiska i världen. Det är inte för intet som man börjar (?!) bli cynisk...
Kvällen ute var iaf rolig, gammal 80- och 90-tals musik till en början innan det blev nigga-bounce. gammalt folk var det också, kände mig som rena barnet... Vi dansade iaf som tokar och hade jättekul! skönt att han en fyllechaffis, han drack bara lite sydstatswhiskey (?) innan vi gick in, hade inget groggvirke så han svalde ner det med mina m n´ms. Förvarade hans lilla flaska åt honom, och inatt fick jag oväntat besök. Vaknade av att han stod och lyste med mobilen på mig. Blev självklart livrädd, men han skrattade bara rått " vem trodde du det var?" Jaa...vet inte riktigt vem jag hade väntat mig att stå och lysa mig i ansiktet kl. 3 på natten...ingen kanske?
Nu ska ja avnjuta ett glas vin och prata skit om vad jag brukade tycka va världens bästa kille.
 ha en underbar jul! Själv får jag inte fira förrän på tisdag!




dressed for success

hejsan svejsan!
Nya Lena här, brunhåriga Lena! Fick ett liten infall efter ett par glas vin och beslutade att färga mitt fagra blonda (?) hår brunt (?). Det blev så bra så, även fast jag fick göra allt själv tack vare min lätt handikappade värdmamma. Är rätt nöjd, men tror nog att jag ska försöka få det lite mörkare. Im going to the daaaaark side.

Nu sitter jag här i väntans tider för att gå på nattklubbsväng med Jospeh (mitt äldsta "barn") . Tur för mig är han för ung för att dricka så där fick jag en chaufför! Ska nog möta upp Adam också, han sa att han var så gott som tvungen för det enda sättet att få träffa mig. Som om att jag är svårtillgänglig? Jag är bara svårt trött hela tiden.

Idag har jag och Jeffrey (mellanpojken) varit på shoppingtur hela dan. Han var riktigt foglig och gick med in i alla tjejaffärer. Handlade massa finfina grejer. Det är så billigt så ni fattar inte, fast jag börjar bli dumsnål, som jag var när jag bodde här. Blev bjuden på lunch också, på KFC, fancy!
Nu ska jag så snällt svepa mitt glas vin här o sen drar vi till grannstan för att svänga våra lurviga..hoppas jag överlever. Amerikat är farligt!



Enchanted

Är precis hemkommen från bio med Sarah, vi såg Enchanted, den nya disneyfilmen. Den var verkligen jätterolig, en riktig feel-good film. Det finns inte många av nuförtin...senaste filmen som gjorde mig så glad i sinnet var nog little miss sunshine. Så jag är nöjd!
Idag har jag shoppat hela dan igen. Fixat lite "beställningar" åt folk..Känner mig som en riktig langare, haha...
Annars har det inte hänt så mycket, har mest hängt med min familj och myst med min hund. Det är bara så underbart att vara här, känns verkligen som ett andra hem.
Nu ska jag dricka vin och mysa mer...de är bäst å passa på..
hej på er




middag och ljus

Igår var jag ute för första gången med Adam.
Han kom och hämtade mig på vanligt traditionellt amerikanskt dejtningsätt. Han hade köpt en ny bil dessutom...sedär.. Vi styrde kosan mot ett australiensiskt steakhouse. Passade ju mig som handen i handsken, jag älskar ju verkligen i god stek!
Eftermiddagen åkte vi ut till en stor park, tanglewood. Varje vinter har dom festival of light där. Man åker en runda med bilen, kansk e tar 40 min eller nåt? Så är det mängder av figurer av massa lampor som rör sig och har sig. Helt fantastiskt fint! Lite svårt att ta kort på bara. Filmade lite, kanske kan lägga upp det här om jag lär mig hur. Finns en liten affär mitt i allt också, med massa julgrejor och så kan man grilla marshmallows...
Tanken var nog, iaf från Adam sida, att det skulle bli en lite nattklubbsväng efter detta men jag var så sjukt trött att jag höll på att somna på vägen hem. Var tvungen att hålla mig vaken, efter hot om att bli kidnappad. Hade lovat min värdmamma att komma hem och det löftet ville jag hålla.
Kvällen var iaf mycket trevlig, hur kan jag vara borta i 2 år och det ändå känns som vi träffades förra veckan?

Nu ska ja ut på shoppingtur, sista dan att köpa sarahs julklappar, sen kommer hon vara med mig överallt när hon fått jullov.





Adam undrade varför han fick posa med en ko...ja det kan man ju undra...



USA

Hejsan svejsan!
Nu befinner jag mig i mitt fina hem i winston-salem, north carolina!
Jag har det kanoners och det känns som jag aldrig varit härifrån. Som min värdmamma sa, det känns som om jag varit borta över helgen.
Resan gick bra...åkte sånt bra plan från köpenhamn med egen tv-skärm. tyvärr missade jag början på alla filmer osm jag inte hade sett, så det blev hairspray och simpsons all over again.
I washington var det tokstressigt, hade bara 2 timmar på mig att komma in i landet, hämta väskan, lämna väskan och hitta nästa plan. Hann med 2 minuter till godo. Hon som satt på mig på planet till usa missade tyvärr greensboro-planet. Är man inte rapp i fötterna får man skylla sig själv.
Killen i tullen var så himla rolig. Dom frågar ju massa frågor, ibland lite konstiga frågor..som typ:
Tullkille: so...do u smoke?
Jag: sometimes, im a partysmoker (introducerade visst ett nytt ord där)
T: Ok...so when is that? like saturdays?
J: yep
T: Fridays?
L: Not so much...
T: Thursdays?
L: i dont  know, sometimes...?
T: wednesdays?
L: no..sometimes maybee...u want a schedule of my smokinghabits?
T: hahaha, im just curious, i never heard of partysmoking before...

Jaa...så kan man roa en tull-kille. Tänkt er då att jag står jättestressad med en halvtimme tillgodo innan mitt nästa flyg åker.  Men roliga människor är ju skönt för omväxlingsskull. Tull-folk är inte kända för att vara trevliga...
Som sagt hann jag precis, tyvärr hade inte min väska samma tur. Fick den hemkörd i morse.

Dagen idag har varit kanoners. Min värdmamma är sjukskriven så vi har varit på shoppingtur halva dan. Köpte en tröja och en parfym...Sen massa måste-ha-grejer på wal-mart. Har även hunnit med ett antal underbara caramel macciatos på starbucks.
Nu på kvällen så hade ett av mina barn en julshow. Var rätt trevligt, men fy fan så folk klär sig här. En tredjedel hade tröjor med broderade tomtar, snögubbar och renar.  Resten såg ut att vara hämtade från dallas. Men jag gillar bonnigheten här!

Vin finns det gott om också, fick några glas när jag kom igår och nu blev jag försedd med lite mer. skönt med semester.

Har pratat med Adam idag, konstigt att höra hans röst. vi har inte pratat i telefon på 1 år. Men imorn ska vi iaf käka middag. Blir trevligt men är lite nervös. Inte så konstigt kanske?

Nu ska jag socialisera med min familj och baka färdigt kakorna jag håller på med. Eftersom min värdmamma är lätt handikappad nuförtin får jag inta min gamla roll som hushållerska+chaufför+bagare. Jag gillart

later

 Jag och mina "små" pojkar...



tentad och klar

sådär ja, det var den tentan det. Inte så säker på att jag klarade den, får se om 10 arbetsdagar. yeye...
Annars idag har jag haft praktik, var gemytligt. Tycker om att umgås med gamlingar, då får jag använda mina nördiga utryck som jag så ofta slänger med. Nattsärka tillexempel. Notera att det är ett "a" i slutet, med tantera pratar jag med min bredaste östgötska. jag tror dom gillart, om inte annat så gillar jat....
Nu är det bara 2 dagar kvar på praktiken och sen är det 2 dagar till o sen Amerikat. Pratade med Adam på msn idag, han verkade lite sur att jag inte ville att han skulle hämta mig på flygplatsen, men jag vill nog faktiskt se min familj först.
Ska jobba natt på fredag också. Fick nåt ryck igår och tänkte " nä nu jäklar ska här jobbas" och ringde till chefen. Nu vet jag inte riktigt vad det rycket kom ifrån, men lite extraslantar i januari skadar väl ingen.

Helgen med Sarah var föresten tippentoppen. I torsdags var det 50 cent, riktigt bra! Han är så grym....Fredan vigdes åt mr Winnerbäck och sen hamna vi på lingarnas tackfest. Skulle egentligen gycklat, men alla hade däckat så vi dansade och roade oss istället. Lite segt att gå upp kl 6 dan efter bara.
På lördan hade jag, Sarah och Björn en för-ferre innan jag och fröken åkte på Luciakraballen. Hade jättekul, har alltid roligt med min Sarah. Missade Backyard babies, men det gjorde inte mycket alls faktiskt..
På söndan åkte Sarah hem så jag umgicks med diverse människor hela dagen. Skönt att få in många umgängen på samma dag.
Nu ska jag skutta in i duschen och sen sova. Började kl. 7 imorn. wihoooo

puss hej




 se så kul vi har haft...



Studieteknik



När jag och Maria pluggar så fokuserar vi på att sitta bra och ergonomiskt. Sitter man tokigt blir kroppen trött och då kan inte dom nätta små hjärnorna ta in så mycket kunskap som dom annars kunde. Personligen tycker jag att Maria lyckas bra, jag var inte mycket sämre jag...Men detta i bakhuvudet hoppas jag nu av hela mitt hjärta att tentan ska gå vägen. Vill verkligen lägga de här bakom mig nu!
Håll tummarna nu så lovar jag att sitta med fötterna på golvet hela tentan. Iaf en av dom, Rom byggdes inte på en dag.



Gladare

Idag är jag lite gladare. Främst för att jag får träffa min underbara Sarah imorn! Har inte sett henne sen tidigt 80-tal känns det som...eller sen i augusti
Sen har jag haft en rätt bra dag på praktiken, tantera var glada och jag fick höra på både sång o sittra. Glada tanter ger glad Lena.
Nu ska ja kolla färdigt på Bonde söker och sen blir det plugg plugg plugg hela natta.
Åhhh...Sarah! Ska bli så himla kul, och 50 cent ska vi se imorn med...wiiiiiiiiieeeee

 vilken look kommer vi ha denna helg? Alkoholiserad blondiner eller franska snärtor?



sur

Jag är sur över att jag har 2 tentor nästa vecka som jag inte alls känner mig föreberedd till....jag är sur över att jag har en hemtenta som ska in veckan efter det som jag inte känner nåt engagemang inför...jag är sur på snåla jävla studenter som köper upp alla luciakraballenbiljetter och säljer dom dyrt....jag är sur över att jag har galet många praktiktimmar jag måste klämma in nästa vecka som det inte finns nån tid till...jag är sur på Adam som vägrar höra av sig och berätta om han köpt hockeybiljetter eller inte....jag är sur på att mina cykellysen ständigt går sönder...jag är sur på lagen om all jävlighet som gör att jag försover mig coh får punka samma morgon....jag är sur på folk som slutar höra av sig helt out of the blue utan att ge nån förklaring....jag är sur på kompisar som har svårt att ställa upp även fast jag har ställt upp gång efter gång efter gång...jag är sur på att det bara kommer ljud och ingen bild när jag ska kolla på simpsons....jag är sur på timingen som gör att det blir en ytterst tight Sarah-Lena helg...jag är sur på att jag inte har pengar och ingen tid att jobba...jag är sur på mig själv att jag tackar ja till att gyckla fastän jag inte ens har tid...jag är sur på mig själv för att det är ostädat hemma....jag är sur på min mage som vägrar sluta göra ont...jag är sur på mig själv för att jag har så dålig framförhållning och inte har en aning om hur jag ska ta mig till arlanda...jag är sur för att jag inte hinner umgås med mina kompisar...
Sammanfattninsvis så är jag helt enkelt sur, önskar att bara nåt av ovanstående kunde lösa sig. Det är fan inte kul att va sur



Min bror, doktorn!

Hej och hallå!
Igår var det festligheter för familjen vill jag lova!
Jag, mamsen och papsen styrde kosan till Uppsala i ottan för att vara med på Anders dispution! Förstod absolut ingenting av vad han pratade om, men duktig det var han. Efteråt så minglade vi lite och drack vin. Sen kom betygsnissarna och sa att han var godkänd.
åkte ner på stan och lunchade innan vi åkte hem till Anders för att piffa till oss. Sen var det dags för sittning, hur mycket god mat som helst. Först kall buffé och sen varmrättsbuffé. Gick säkert upp 5 kg, haha! Alkoholen flödade också och underhållning var jättebra. Lite annorlunda mot våra sittningar, här var allt lugnt och organisterat. Folk sjöng vacker och samstämt, våra sittningar kan nog liknas mer med en zoo-sammankomst.
Kom hem kl 2 i natt, tråkigt att inte gå ut efteråt men de var skönt att vakna upp hemma imorse. Är iaf mycket stolt över min bror, tråkigt nog kommer jag inte får träffa honom på ett bra tag eftersom han ska till staterna och forska.
Nu är det snart dags att piffa till mig för schlaget. Ska käka romantisk middag med Karin först och sen blir det väl nån förfest av nåt slag...nånstans..
Men nu ska ja tametusan ta ett bad, är helt förfrusen av det här vädret. Hatar all form av nederbörd.