städdag

Gårdagen i sthlm var fin men lite stressig. Hann med den viktigaste shoppingen iaf, 2 par jeans, ett par pumps, en väska och en tröja. Regnade både på vägen dit och hem (+hela tiden där) så det var lagom roligt att köra.
Kvällen blev inte som planerat men det var bara att gilla läget. Fördelen är att jag mår bra idag, inte ofta det händer en söndag. Så idag blir det en städdag. Om jag kan ta mig ur soffan vill säga, Sven ligger och myser som bäst på min mage nu.
Hoppas ni får en fin söndag i regnet!



snickrar

Är sur just nu, säkert inte ens befogat men ändå så. Vill inte ha det såhär men vet inte vad jag ska göra åt situationen. Blunda eller vara en dramaqueen?
Har lindrar min ilska med lite snickrande. Sarah och och Björn var här förut och snickrat ihop sängen medans jag lagade mat. Nu är det skåpet som ska stå bakom som snickras. Men nu börjar det bli försent för högljudda aktivititeter plus att jag måste sova. Ska till sthlm imorn med Kahlua.
Blir fint, sen ska jag träffa Malin. Myspys med mat och vin.
Puss hej från en lessen tjej




nya tag!

Här händer det grejer minsann. Skolan började i måndags, nu byter jag sjuksköterskestudierna mot beteendevetenskap. Har varit lugnt med skolan den här veckan, skönt det eftersom jag jobbar månaden ut också.
Gick hem tidigt idag, fanns inte så väldans mycket att göra på jobbet plus att jag börjar tidigt imorn. Skönt skönt.
När jag kom hem nu så kom bara en katt galloperandes mot mig. Hör ett litet ynkligt mjau från sovrummet. Då har jag visst råka stänga in Sven och där har stackarn fått sitta sen kl 2. Men han var bara glad att få komma ut, tur att jag inte har en surmule-katt.
Annars rullar allt på, försöker fokusera på att bara vara och inte tänka så mycket. Blir lite för mycket av den varan ibland, och det leder inte alltför sällan till trubbel.
Nee nu blir de sova. Min helg verkar bli fullspäckad så det är bäst att ta tillvara på all sovtid jag kan få!



hemgång

Om några timmar är det dags för mig att åka hem. Har en rätt skön resa framför mig hoppas jag. Slipper NY så enda bytet blir i London, vilken lyx! Är hemma imorn eftermiddag, och resan från Raleigh till Arlanda tar bara lite drygt 12 timmar. Hoppas att det inte blir nåt drama som på vägen hit.
Idag har jag förnyat mitt körkort, det går ut i mars och nu har jag så det räcker 8 år framåt. Jättebra så slipper jag tänka på det, min kära familj betalade såklart! Har haft lite problem med mitt nuvarande körkort och även mitt svenska. En del tycker inte alls att det duger som legitimation. Behövde bara göra syntestet och lite vägskyltar. Kunde inte alla, men skyllde på att jag var svensk så det löste sig. Brukar ta år och dag där, men nu tog hela kalaset bara 10 min. Jag som hade laddat upp med bok och allt.
Ska iväg snart och hämta Sarah i skolan så vi kan ha vår sista lunch tillsammans. Sen ieftermiddag kör Joseph mig till flygplatsen. Är lite nervös at väskorna kommer vara för tunga, men jag hoppas att det är precis på gränsen och/eller att personalen är snälla.
Ha en fin dag så ses vi imorn, en del av er iaf.
puss



fuller?

Har haft en ganska gemytlig dag idag. Vaknade och mådde skit, låg kvar i sängen tills kl 3. Blev servad med starbucks, bagels, subways och en massa tabletter. Tim skämmer bort mig till tusen, kommer bli jobbigt att komma hem och behöva fixa mitt eget kaffe. När mina fina piller började verka åkte jag och Sarah till affären.
Hon lagade mat medans jag och Joanne latade oss och glodde på film. Hon har också blivit sjuk nu, så vi låg och ojade oss tillsammans.
Middagen var finfin. Sen blev det ännu mer film. Jospeh och hans kompis kollade med oss också. Dom drack en massa öl och fyllde mig med vin. Kollade på Dane Cook också, det var länge sen men fan vad rolig han är. Den roligaste människan ever tror jag. Om jag måste välja en celebritycrush så är det lätt han!
Hade det trevligt med pojkarna. Jospeh är en trevlig pöjk, mycket vettig och rar.
Har inte hört från Cavan än (vad jag vet, min värdmamma har tydligen mörkat en hel del samtal som varit till mig) men enligt Adam skulle vi käkat middag igår. Tråkigt att dom glömde informera mig. Adam lär jag inte heller träffa mer innan jag åker hem, men det kvittar känns det som. Har haft två trevliga kvällar utan bråk vilket är bättre än förra året. Som sagt, jag är inte här för att träffa dom.
Imorn har jag sista dagen här, ska upp kl 7 imorn och köra Sarah till skolan så vi kan säga hejdå. Kom på att jag inte käkat på Krispy Kreme än så vi ska käka frulle där.
Är riktigt nöjd med min vistelse här, har hunnit med allt jag velat göra och har verkligen vilat upp mig. Nu är jag mer än redo att åka hem. Bra för min svenska också, som redan hunnit bli till svengelska i huvudet. Konstigt hur snabbt jag börjar tänka på engelska. Orden går bra, men grammatiken lurar till det.


Ett stort grattis till min mor med som fyller 60 år idag (söndag), hon firar i Istanbul men vi båda kommer hem på tisdag. Det ska bli rikigt skönt att få träffa henne igen. Jag är mammig som få, det är tydligt det.



Me and mommy i våras, då jag var brunhårig och hon fortfarande 59. Everything changes.
 

Det var ingen tjusig bild, tar med den här från 2007 också. Då jäklar var vi unga och snygga




Fick höra det roligaste av europiska rykten idag föresten. Jospeh och hans kompis pratade om att dom ville åka till Österrike. Jag frågade varför men det var tydligen inget man kunde diskutera över familjemiddag. Jag tänkte att dom hade förväxlat det med Amsterdam (Austria/Amsterdam och ni vet ju alla vad Amsterdam associeras med) men nej, det var Österrike dom menade . Senare fick jag höra att enligt undersökningar var österrikiska damer most likley to give head. Undrar vad dom fått den statistiken ifrån. Bra reklam för Österrike iaf, om det nu lockar fler amerikanska turister. Haha, kan va bland det roligaste jag har hört. Iallafall idag.



saknar

Kom helt plötsligt på hur mycket jag saknar mina katter. Det bara slog mig. Mina små fina djur, ännu nåt att längta hem till. Hoppas pappa släpper iväg dom bara, han verkar ha blivit rätt fäst vid dom små liven...



tror även Karolina saknar nån att dansa med





nada

Idag har varit en lugn sunkdag. vaknade upp med massa hosta och feber, tog lite (?) tabletter och mådde så sakteliga bättre. Har mest legat i sängen eller soffan dock. Var en sväng till the mall för att köpa en jacka. Kom hem med en jacka plus julklappar till nära och kära där hemma och en massa annat bra att ha grejer. Kors i taket så verkar det som om jag får med mig allt hem utan att betala övervikt den här gången, även Kahluas 4 pounds goldfish. Ska packa det sista imorn så får vi se, men det verkar lovande. Har dock shoppat en aningens för mycket, men jag ligger ute med ett par tusen så så fort dom slantarna kommer in på kontot nästa vecka så är jag back on track igen.

Sarah och Jospeh är i Charlotte och kollar på sport. Jag har hela tiden trott att det var basket dom skulle kolla på men nu visade det sig att det är am. football. Ännu mer tur att jag inte följde med alltså. Så jag och Joanne har kollat på film och pratat ekonomi och politik. Mycket intressant faktiskt, det är riktigt stora skillnader mellan USA och Sverige (no shit).

Igår var också en rätt lugn dag. Shoppade lite och fick pedikyr. På kvällen åkte jag och Sarah till Mount Airy för att gå på drivein-bio. Såg på Marley and me och Valkyrie. Filmerna + resan tog över 6 timmar, lång härlig (?) kväll. Det var väldigt trevligt dock med bra filmer. Tydligen så är North Carolina-folket uppdelat i 3 grupper. Beach-people, triad-people (det vi tillhör) och mountain-people. Bergsfolket är tydligen väldigt speciella, vilket Sarah hade en lång utläggning om. Efter vad jag har sett kan jag inte annat än hålla med. Riktiga bonn-läppar skulle man kunna säga.

Annars händer inte så mycket. Det var ikväll överaskningsmiddagen skulle ha varit, men jag hade varken ork eller lust att höra av mig. Skrev till Cavan och frågade om vi skulle käka lunch imorn, tvivlar dock på att han kommer höra av sig. Jag orkar egentligen inte bry mig, det här är inte mitt liv längre. Jag har mitt liv hemma i Sverige och anledningen att jag är här är för att träffa min familj. Tänker inte böna och be för att folk ska träffa mig, då kan det va. Orkar inte med en massa drama och intriger.

Nu har jag bara söndag och måndag kvar här. Det känns bra. 2 dagar att säga hejdå och om 3 dagar är jag hemma igen. Då är det ett dygns vila (knappt) innan fabriken kallar igen.

 Kelly-mys

 Joanne och Kelly-mys

 Pedikyr-dags, Sarah tycker det är lite otäckt men tanke på hur kittlig jag är. Har en viss förstålse.




Oj, nu kom mina barn tillbaka. Hörde nåt om att dom hade sett Nelly och kanske Jay-Z där, låter inte så kul. Jag har säkerligen haft det mycket mysigare här hemma.
Who am I kidding? Va fan? Jag måste börja vidga min vyer. Film och vin är fan inte hållbart! Det kommer inga kändisar till mitt vardagsrum, buhuuu :(




Tantvarning

Det blev ingen bio med Sarah idag. Den drive-in bion vi skulle på öppnar inte förrän imorn. Och imorn hade jag egentligen planer med Adam. Såg jag frågade honom om vi kunde ses ikväll istället. Men han ju sin slåss-skola att ta hand om och skulle inte bli klar förrän kl 9. Och då kände jag helt spontant att oj vad sent det skulle bli. Då skulle han vara här tidigast 10 och så trött jag är om kvällarna skulle jag sannolikt vara dödstrött runt halv 11. Onödigt för honom att köra i nästan 2 timmar för att umgås med mig en halvtimme. Men vad töntig jag känner mig, det känns som om alla aktiviteter som börjar efter kl 7 är på tok för sent. Är jag 70 år eller vad? Fast å andra sidan vore det onödigt att nu, efter två veckor, vända på dygnet. Är rätt trevligt att vara morgonpigg faktiskt.
Så istället ska jag nu vandra ner och kolla på film här hemma istället. Inte helt fel det heller. Fast fan va trött jag börjar bli att bli på att se film. Det känns som om det är det enda jag gör. Det och shoppar, fast det kommer jag nog aldrig tröttna på.



wihoo



Caramel machiato (?) levererad direkt till sängen och lite kortspel. Kan förmiddagen bli bättre?



mitt nyår

Kvällen igår var lugn och fin.
Först åt vi första familjemiddagen sen jag kom hit, alla utom Tim. Sarah stod för maten, kyckling och gröna bönor. Sen piffade jag och Sarah till oss och sen var det myspys med filmer i soffan. Pojkarna var fulla i källaren, mamman sov och pappan kolla på sport. Gemytlig sammanhållning.
På tolvslaget såg vi livesändning från New York. Faktiskt skönt med en lugn nyårsafton ( som 3 av de senaste 4 åren har varit iofs...)
Kollade lite mer på film innan sängen kallade. Vaknade tidigt i morse och pratade med mamsen som åker till Istanbul imorn. Så henne får jag inte prata med igen förrän jag är hemma i Sverige igen på tisdag. Sen kollade jag och Joanne på Burn after reading, skum film det där.
Idag kom förövrigt hostan, mina förkylningssympton förändras varje dag, spännande.
Idag är det nog en lalla-runt-i-pyjamas-dag och ikväll ska jag och Sarah käka på japansk restaurang och sen gå på bio. Hoppas på att få träffa Cavan till helgen, svarade aldrig hans frus mail. Skrev direkt till honom istället, blev så jäkla sur på att hon ska försöka kontrollera vem jag ska prata med och inte.
Har rätt mycket hemlängtan nu, inte minst efter rart sms jag fick imorse. Försöker bortse från det dock, ska göra allt för att njuta av mina sista dagar här. Hem kommer jag alltid.



Champagne-öppnande


Familjemiddag


Jag och Sarah posar i stökiga källaren


Joanne hängde med oss ett tag


Såhär ser vi ut 2009, skillnad va?



happy new year!

Gott nytt år på er alla. För mig 6 timmar senare än för er. Försökte lura på om jag tjänat in timmar i år eller inte. Men med tanke på att jag firade nyår här förra året också blev allt väldigt snurrigt. Men kanske har jag tjänat in 12 timmar, eller inte.
Här är bilden, imorn kommer texten: