de bittra blev glada

Fick brev häromveckan att dom skulle totalrenovera alla lägenheter i vårt hus. Bittra och pessimistiska som vi är så suckade vi såklart tungt åt detta, vi såg stora hyreshöjningar och boende i en barrack framför oss. Igår var det dags för möte angåede detta, och innan det eggade vi upp varandra till gränsen för hur bittera och pessimistiska två människor kan bli. Mest pessimistisk var faktiskt min kära sambo, det kan nog Sarah intyga som var här och fick umgås med lyckotrollen. Helt plötsligt skulle det sluta med att vi skulle få bo på 20 kvadrat i Härjedalen och han skulle få sova på jobbet för att de skulle vara för långt att pendla. Oklart varför vi inte kunde flytta till en liknande lägenhet som den vi har här i Linköping om vi nu skulle flytta. Nej, antingen var det vår drömlägenhet som vi väntar på eller ett litet rum i norr.

Så lagom glada gick vi till mötet och från att ha varit dom bittraste blev vi tillslut de mest taggade och förväntansfulla. Fick se bilder på de renoveringar de haft i grannhuset och de var hur fint som helst. Vi kommer även få en nyrenoverad lägenhet att bo i under renoveringen som är möblerad, plus att dom flyttar allt åt oss. Sen sa dom att vi fick mejla om vilken storlek på lägenhet vi ville ha sen och då kom vi på den geniala idén att vi kunde passa på att ta en trea, hyran kommer ändå höjas så då kan vi lika gärna få större också. Då slipper vi ha panik över att vi måste vänta på vår drömlägenhet. Så det blir en bra lösning av allt till slut. Dom ska göra lägenheter på vår vind också, plus etagelägenheter i mittenuppgångarna, kanske skulle slå till på en sån, haha.
Många blev väldigt chockade över hyreshöjningarna, vad tror folk egentligen? Vi har hitills haft en riktigt låg hyra för vårt läge bara för att det har varit låg standard. Undrar hur många som kommer flytta nu... Tufft för dom som bor själva, men det blir svårt att hitta nåt billigare ändå.

Skulle egentligen bara meddela att vi är glada och nöjda nu, det trodde du inte igår va Sarah?
Jobbat

Hej o hå...
Har precis kommit hem från jobbet efter ett härligt 13 timmars pass. Mattias är ute på äventyr så här sitter jag i min ensamhet. Lika bra det för jag tänkte börja i ottan imorn så jag kan sluta tidigare. Malin kommer imorn och ska sova här i några dar. Det blir fint det!

Puss o gonatt


Ps. Ja Sarah vi kan träffas ändå. Har funderat länge och kommit fram till att det nog inte blir för tjatigt, så länge vi inte gör det till en vana :)
Sommarlov!

Åhhh...äntligen! Efter opponeringen igår (som gick strålande!) och lite kompletteringar idag så har jag nu äntligen äntligen sommarlov. Det ska firas ikväll med gruppen, det blir mat och så lite party. Får se om Mattias vill följa med och äta eller om han ska få gå hungrig.
Annars har fokus i veckan varit på b-uppsatsen, som vanligt då. Jag och Mattias har invägt uteservingarna på Stora torget och jag har sett Sex and the city 2 med Suzanne och hennes polare. Hade inga större förväntningar så jag blev glatt överaskad, skrattade så jag fick kramp i min stackars mage. Annars har inte min mage fått så mycket träning, har faktiskt inte hunnit mer än 2 dagar den här veckan och mer lär det inte bli.
Förra veckan sprang vi Blodomloppet, jag och Maria. Det var faktiskt roligt även fast inte tiden var så bra. Efteråt blev det picnic i regnet.

Nepp nu är det dag att börja piffa mig inför kvällen. Det var länge sen, kommer jag ens ihåg hur man piffar.Hej då på er, Hej då Sarah! (The pact is on!)Mamma på blodis...hon promenera den latisen!


Maria och jag med våra välförtjänta medaljer. (obs! detta är ej picnicen!)


Njuter av en öl på Mörners


Jag ser sur ut, har inget minne att jag var det. Men så var det säkert, jag brukar va sur...


Dragana blev lurad av reklamen och köpte popcorn för att det var SATC 2 bild på.


Här prövar vi funktionerna på vår kamera. Den ska ta kort när den ser två ansikten men det tog lite tid. Vi fick sitta och le ett bra jäkla tag. Därför ser det hela en "aningen" tillgjort ut.