Idag har vi bara haft en hemmadag. Isabell...

100media_imag045 (MMS)

Idag har vi bara haft en hemmadag. Isabelle har sovit i stort sett hela dagen och har verkat lite allmänt hängig så jag ville inte dra i väg med henne på äventyr. Istället mötte vi bara upp Mattias på jobbet så vi skulle få lite frisk luft. sov gott med er! Ser ni vad Sven har blivit bebis-modig!




Hej igen

Har varit lite dålig uppdatering här. Mycket annat som ska hinnas med om dagarna, inte ens varje dag jag hinner sätta mig framför datorn. Tur att jag kan snabbsurfa från mobilen!

Allt är bra med oss iallafall. Lilla skruttan blev 2 månader igår. Det känns både som att det var igår hon föddes och att hon har funnits här med oss för alltid.
Det är helt tomt i skallen nu så jag har nog inte mycket mer att framföra här känner jag. Så hej då!






Party-Lena

Sitter här med lite smått ont i huvudet. Igår lämnade nämligen jag och Idag våra små barn med sina pappor för att ta några cider på torget. Kändes mycket konstigt, men roligt hade vi!
3 timmar borta var alldeles lagom, var underbart att komma hem till Isabelle! Och Mattias såklart!
Nu ska jag packa lite för när Mattias kommer hem styr vi kosan mot sommarstugan. Ska bli jättekul!





Sjusovaren

Mitt lilla barn väckte mig för en timme sen. Efter ett litet pusskalas somnade hon om, men jag var klarvaken (hur klarvaken man nu kan bli med småbarn). Kul att nån kan ta sig en riktig sovmorgon.

Snart kommer Sarah och Milton hit. Vi ska möta upp Cattis för en liten IKEA-sväng. Är en och en annan sak som vi behöver tror jag allt.
Ivkäll ska jag och Ida umgås utan barn, blir nåt glas vin på torget. Blir en konstig känsla, men det ska bli jättekul!



 

 




sötnosar!

Dagen började med ett läkarbesök på BVC. Isabelle skrek sig igenom hela kalaset så jag vet inte riktigt vad dom hade att säga om henne. Hon väger nu iallfall 5030g och är 56,5 cm lång, så det var ju bra iallafall....
Så fort vi kom ut från BVC somnade hon som en stock och har varit glad mer eller mindre hela dagen sen dess. Hon kände väl inte för att visa upp sin glada, söta sida för en massa främlingar!
Efter BVC gick vi hem till Ida och Casper och hängde lite där innan vi drog ner på stan en vända. Ida tog en massa fina kort på våra små bebisar, blev ju hur fina som helst! Isabelle ser lite liten ut brevid Casper som är exakt en månad äldre. (Hon ser även rätt bekymrad ut, men det är ju inget nytt...)
Nu ska jag sova, imorn (eller i natt) kommer min kära mor hem från Mallorca så då blir det nog till att hänga lite med henne....








Dagen

Idag var vi som sagt hos Sarah och hälsade på. Gick på promenad och snackade en jäkla massa skit, det behövs ibland (eller ofta!)
Efter en god lunch åkte vi in till Ingelsta för fika och sen bar det av hemmåt.
Lilla fröken har inte varit särskilt nöjd idag. Hon vill definitivt inte vara för sig själv men är inte heller helt glad med den värme som kommer av all närkontakt hon kräver. Pest eller kolera tydligen. Nu ligger hon iallafall i sin säng och sover, där finner hon alltid ro tack och lov!
Jag ska kolla klart på svenska hollywoodfruar innan jag också joinar familjen i sovrummet.



Här är min lilla skrutt idag, leggins och kofta från Newbie (tackar vi gammelfarmor för) och mössan från Lundmyr!




 




Retro-baby

Jag har sparat några få av de plagg jag hade när jag var bebis och som jag sen hade som dockkläder. Några av de plaggen har Isabelle fått haft på sig. Bland annat dessa två:



 
 Vem kan tacka nej till en plysch-body...


...eller denna lilla sammets(?)klänning?




Nu ska vi snart ta på oss lite mer moderna kläder och åka till Sarah för att hänga och sortera. Jag älskar att både hänga och sortera så denna dag kan inte bli annat än toppen!

 




Shopping och stadsfest

Idag var jag, Sarah, Ida och våra barn nere på stan för att se vad Linköpings stadsfest hade att erbjuda. Var familjens dag i Trädgårdsföreningen och sen lite hola-balo lite överallt annars i stan. Trevligt att se lite folk i rörelse!

På vägen hem från stan hittade vi ett stånd med små gosiga figurer som både var kudda och gosedjur beroende på om man vek ihop den eller inte. Isabelle fick en rosa gris (?)  och Casper en krokodil. Blir mysigt för henne att ha i vagnen.
Än så länge har hon fortfarande strl 50-56 men det dröjer inte länge förrän hon behöver strl 62 så jag börjar förebereda redan nu. Idag köpte jag ett par strumpbyxor och en solhatt. Tidigare i veckan har jag köpt en pyjamas och några bodys. Det går alltid åt...eller är det jag som är shoppingberoende?

Nu städar Mattias för fulla muggar här, sen blir det mat, vin och film! Gött!






 
Nu ser det ju faktiskt mer ut som ett får än en gris...?



En kortärmad body från Cubus, pyjamas och linne-bodys från Lindex. Jättebra att ha under koftor i höst!



Strumpbyxor och solhatt från Kappahl!




Morgongympa

Sitter i soffan med en kopp kaffe. Isabelle ligger och gympar lite i sitt babygym. Hon börjar gilla det mer och mer nu, kan ligga upp till 20 min och sprattla utan att bli uttråkad.
Hoppas hon har en lugn dag, jag behöver verkligen plugga. Ska göra ett försök på en tenta imorn, usch usch.

Kändes väldigt tomt utan Sarah igår, min lilla skrutta. Snart 18 år, gud vad tiden går fort. Kändes inte så länge sen som jag var hennes barnflicka...












Veckan med Sarah

Snart är det dags för Sarah att hoppa på tåget mot Göteborg där hon ska vara i en dag innan hon tar flyget tillbaka till USA.
Vi har haft en toppenvecka, även om energinivån inte varit den högsta.
I helgen var vi i Stockholm, blev två dagar fyllda med sightseeing, muséer, Skansen och Grönan. De senaste dagarna har det mest slappats, träffat lite av mina kompisar och så.
Eftersom bilder säger mer än 1000 ord bjussar jag på några såna istället...




Sarah med några tjusiga snubbar!


Mattias strosar runt i huvudstaden


Fiskar på Aquaria


Mattias fick sin dröm uppfylld, att få ta kort på ett vattenfall!






Myser med Sarah...


Myser med mamma...





En björn!


La Familia på Skansen!


Tar kommando över Dala-ponnyn!


Middag på Hardrock Café


Sarah och Mattias åkte Insane, som dom sen lurade upp MIG i. Ojojoj!


Vi vann en jätte-plopp!


Jag försöker visa var Mattias är. Sarah verkar vinka åt någon annan....


Ohlala!


Sarah och Mattias på Vilda Musen!


Fritt fall tilt! (Ser ut som om jag inte åkte utan bara fotograferade, så var det icke! Åkte allt utom Fritt fall!)


Lilla Skruttan vaknade lagom tills vi kom ut från Grönan!




I tidningen

Förra veckan var vi med i tidningen på bb-nytt. Idag såg jag att bilden var uppe på nätet också. Är jättenöjd med bilden, Isabelle är vaken och glad. Vi är också vakna och glada tack och lov! Precis innan bilden togs bjöd hon på en liten spya, tur att inte det kom med på bild!

Är lite dålig på att blogga nu, lovar att bättra mig när Sarah åkt hem!




 
Från Corren !




Sitter här med min bebis och vår nyvunna j...

100media_imag038 (MMS)

Sitter här med min bebis och vår nyvunna jätte-plopp och väntar på att Mattias och Sarah ska göra dagens sista åk Fritt fall ska dom åka. Den vägrar jag men annars har jag varit modig och till och med åkt insane, med ganska stor dödsångest ska tilläggas. Uppdaterar bättre imorn med bilder och annat skoj!




Finbesök

I tisdags kom Sarah hit, den amerikanska varianten som sagt! Jättemysigt att få träffa henne igen!
Igår var hon med till BVC (lilla Isabelle väger nu 4800g och är runt 56 cm lång tror ja...vilken koll...). Sen fikade vi hos min mor innan vi var nere på stan för lite fönstershopping.
Idag har vi varit på Brunneby musteri, chokladshoppen på Cloetta och vid Bergs slussar. Imorn ska vi till Cattis på pannkakslunch och på lördag blir det Stockholm. Full rulle med andra ord!
 Har inte tagit några bilder sen Sarah kom, men här är några som Mattias tog häromdan för att illustrera hennes starka nacke. Blev himla fina!


 

 

 




Den långa vandringen

Ojojoj vad jag har gått idag! Jag och mamma tog en riktig långpromenad till Ekholmen. Växte upp där så det var lite nostalgiskt. Gick förbi där vi bodde och min gamla skola, allt såg annorlunda ut än vad jag minns det.
Fikade lite i Ekholmen centrum innan vi gick hem.
Väl hemma fick Isabelle lite käk och jag fick vila benen i några minuter. Sen begav vi oss ner på stan för att fika med Ida och Casper. Kollade lite i affärer också. Isabelle fick en mobil att hänga över skötbordet. Vi "provkörde" den nyss och det var en succé! Nu ska jag bara sitta, är helt slut i benen!

Imorn kommer Sarah hit (min amerikanska variant), det blir jättekul!




Bus på pappas axlar!



Matchar flarran med outfiten!



Nya mobilen! (Casper fick en blå!)




En bebis på magen

Det blev en tur till Borensberg igår tillslut.Vi fick med oss Malin också! Vädret var ju inte helt stabilt så vi var ganska ensamma där, men det gjorde inget. Var gött att bara ligga på en filt och slappa och snacka skit.
Isabelle ville inte alls sova de första timmarna, istället ville hon ligga nära nära så vi fick turas om att ha en liten slemmande bebis på halsen.
Väl hemma sov hon så gott så jag och Mattias fick äta pizza och ta ett glas rött i godan ro.
Idag blir det nog en sväng till Tornby, men första ska det storstädas!











Smultronstället

Igår fick jag äntligen besöka smultronstället. Trots att jag bott i Östergötland hela mitt liv, måste jag pinsamt erkänna att jag aldrig varit där. Det är en stor glassrestaurang i Söderköping där det verkligen finns glass i stora lass. Men nu var det tillslut dags för mig, eller för oss då Mattias aldrig varit där heller. Vi drog med oss min mamma och väl där mötte vi upp Sarah och hennes dala-familj!
Såklart, eftersom jag alltid ska vara värst, fick jag den största glassen! Var mätt hela kvällen!

Min mor kom ju hem igår efter några dagar i Slovakien och hade med sig massa fina presenter till Isabelle. Tack Mikaela för den fina tallriken också (misstänker att du läser här!) Även Sarah hade presenter, hon hade varit på Ullared. Min lilla skrutt blir verkligen bortskämd!


Nu sitter vi och funderar på om vi ska åka och bada. Lutar mot Borensberg....men vi får la se!




Köar för lite glass!



Min lilla glass, plus Sarahs mamma och bror!



Radarparet Sarah och Milton!



Ett litet leende anas!



Ett glatt och mätt gäng!



Glada och mätta föräldrar!







11277...

... steg har jag gått än så länge idag! Jag och Anna tog oss en liten morgonpromend som avslutades med ett besök på konditoriet. På en filt vid ån fyllde vi på med de kalorier vi precis gjort av med, förmodligen med råge!
Men dagen är inte slut än. Nån slags aktivitet lär väl bli av när Mattias kommer hem från jobbet. Just nu bakar jag bröd, jag är så himla värdelös på att göra ingenting. Nåt lite projekt krävs varje dag för att jag ska va nöjd. Isabelle har tack och lov inte anammat min rastlösa ådra än, utan ligger och sover på sitt lilla lammskinn.




Grodpose i barnvagnen!


Skulle försöka ta kort på hennes antydan till leende. Det slutade i gråtkalas. Känner mig som en toppenmamma...verkligen




Hola!

Idag har vi göttat oss med Ida och Casper på Tinnis! Ida hade ett kanonbra uv-tält där de små liven kunde ligga i skuggan och sprattla i godan ro. Blev årets första dopp också, lite lagom sådär i augusti... Vattnet i poolen var lagom varmt för en badkruka som mig! Fick massa färg på ryggen, framsidan får bli ett framtida projekt.
nu är jag så trött att jag knappt ser vad jag skriver, men som vanligt får jag hålla mig vaken till 12 för sista kvällsmålet. att sova en timme nu känns som om det kan kvitta.
Här är en bild som Ida tog, Isabelle och Casper i en omedveten armkrok!








En dag på stranden

Idag har vi haft en härlig dag på stranden tillsammans med Sarah och Milton.
Förutom att barnen inte tajmade inte sina sovtider (vilket resulterade i ytterst lite solande för mammorna), en massa grymtande från Isabelle och en energisk Milton så var dagen lugn och fin.
Badade fötterna lite, det fick räcka så på årets första strandbesök.
När jag kom hem gick jag och Mattias på en promenad runt ån. Isabelle levde rövare och fick bli buren i stort sätt hela promenaden. Tur att man inte kan skämma bort en spädis, annars hade vi varit illa ute!

Hoppas ni haft en bra dag också i fina vädret!