Julen

Har inte hunnit uppdatera så mycket, som vanligt då... Isabelle vill ha uppmärksamhet mest hela tiden och de gånger hon leker för sig själv får jag passa på att städa, diska och andra nödvändigheter.
Julen är iallfall förbi nu. Vi var uppe hos Mattias släktingar och firade med dom. Isabelle var glad rätt igenom på julafton och öppnade massor av paket. Bortskämd till tusen är vår lilla flicka. Jag fick också massa fina paket, blandannat ett jättefint halsband från eva attling av Mattias!
Sällskapet var också toppen för att inte tala om julbordet! Ojojoj så mycket god mat.
I måndags styrde vi kosan hemåt igen. Borta bra men hemma bäst!

Igår följde mamma med oss till simhallen så att Isabelle fick bada lite med sin mormor! Passade på att fixa gymkort också, nu väntar jag bara på er; Sarah och Ida!

Idag har jag och Isabelle varit en sväng på stan själva, fröken blev lite otålig hemma och sover ändå bäst i vagnen. Blev inte så mycket shopping, har insett att ingen i den här familjen är i behov av mer kläder.
Vi fyndade dock lite igår. Isabelle fick en liten outfit från NoaNoa och jag fick några tröjor från MQ.

Nu ska jag väl återgå ner på golver för att umgås med min dotter, hon verkar ha fått nog av att vara ensam nu.











Julig klänning från KappAhl




Lugn tisdag

Idag blir det en liten lugnare tisdag än vanligt. Blir en tur till simhallen med Sarah och Milton, bassängen kommer vara tempererad alla tisdagar sålänge det är uppehåll på babysimmet.
Mattias är hemma från jobbet, han fick nackspärr eller ryggskott eller nåt sånt häromdan. Var på massage på jobbet igår och kom hem ännu mer mörbultad än han gick dit.

Helgen har förövrigt varit toppen. I fredags slog jag till med min första partykväll på säkert 1,5 år. Förfest hos Suzanne, hälsa på monterarkollegorna på deras julbord och därefter fullt ös på Harrys tills det stängde. Suzanne såg till att jag blev väl fylld under kvällen och vi hade riktigt roligt. Mådde inte så dåligt som jag trodde sen på lördan men lite seg var jag. Tur att jag har en snäll karl som tog hand om allt och lät mig ligga i soffan hela dan.
Resten av helgen blev mycket lugn.

Nu ska jag fortsätta mitt tvättande innan det blir baddags!
Hoppas ni får en fin dag!






Nya spännande leksaker från Goboken




spruta, babysim och mer tänder!

I går var det tisdag igen. Avslutning på baby babycafet och babysimmet. Däremellan var vi på BVC och tillslut fick Isabelle sin spruta, 4:e gången gillt! Det gick bra, även om hon såklart blev lite ledsen! När vår BVC-sköterska skulle känna efter hennes tand hade det tydligen ploppat upp en till tand under natten. Inte så konstigt att hon var mer vaken än sovande på natten. Så nu har hon 2 små tänder i underkäken.
Efter smaskig lunch hos Ida bar det iväg mot simhallen. Träffade 2 andra tjejer från föräldragruppen där, trevligt!
Isabelle verkar ha tränat på att plaska i hemlighet, för igår var hon en fullbordad expert och jag såg ut som en panda med smink i hela ansiktet.

På kvällen var jag och mamma och kollade på luciafirandet i tannefors kyrka. Köpte med lite kinamat hem sen och resten av kvällen blev i soffläge.
Idag kommer Sarah och Milton på lunch och slutar det regna så hoppas jag på en långpromenad också.








Babykonsert

Idag har vi varit på babykonsert i kyrkan. Betydligt mer folk idag än förra gången, så det fanns massa spännande bebisar att titta på.
Först sjungs det lite sånger, sen får man gå runt i kyrkan för att titta, känna, smaka och lukta. Isabelle fick suga på en apelsinklyfta, hon verkade tycka om det men hennes min var helt obetalbar!
Därefter var det "finfika", var både tårta och ananaspaj!
Sen tog vi med oss Ida och Casper hem för lunch. Isabelle fick smaka på min hemlagade laxgryta, mycket populärt!

Snart kommer Suzanne hit för att hämta hennes katt och nyckel. Sen blir det väl en promenad, har ingen lust att sitta inne resten av dagen.
Hoppas ni har en fin dag!



Försöker krypa!


Speglarna var mycket populära!


Massor av Casper och lite Isabelle!






Första tanden

I fredags var det ett himla gnäll här hemma. Inget annat än att vara i famnen dög, och även där var fröken inte helt nöjd. Med väldigt rosiga kinder och ett sömnrekord på 13 timmar i sträck, misstänkte vi att nåt inte riktigt var som det skulle. Mycket riktigt, igår morse när Isabelle som vanligt sög tag i mina fingrar kände jag någonting vasst. En liten tand i nedre delen av munnen! Det förklarar ju allt ovanstående.
Den syns inte så bra än, eftersom hon har tungan i vägen hela tiden, men nu är det definitivt slut på sugandet på mina fingrar!
Nu ligger hon på sin lekmatta och skruttar runt, står på alla fyra och gungar. Jag dricker lite kaffe i soffan och hoppas att denna dag blir bättre igår. Har man up and down dagar så var verkligen gårdagen en downdag.


Ganska nöjd, men rödrosig tjej!




Tisdagen

Tisdagar innebär alltid full rulle och idag var inget undantag! Fick sovmorgon enda till kl 7, lyx kan tyckas om det inte vore så att jag vaknade kl 6 när Mattias gick till jobbet och sen bara låg och väntade på att Isabelle skulle vakna.

Efter lite frulle och annat morgonbestyr var det dags att styra kosan till kyrkan för babycafé. Var massa nya mammor där med sina bebisar och det är konstigt att vi inte längre har minst bebisar. Jag ser ju Isabelle hela tiden varje dag och har kanske inte riktigt perspektiv på hur mycket hon växer, men idag insåg jag att hon faktiskt börjar bli en stor tjej!
Egentligen skulle Isabelle få sin spruta efterår, men vår BVC-sköterska var sjuk, så då skjuter vi ytterligare på det. Fjärde gången gillt kanske? Så istället för spruta blev det lunch hos Ida, hon bjöd på en smarrig grönsakssoppa. Isabelle fick smaka lax för första gången och det verkade vara en hit, även om mycket hamnade utanför munnen.

Efter lunch var det Capsers tur att gå till BVC och efter det var stackarn så slut att dom skippade babysimmet. Jag och Isabelle tog oss en liten powernap innan vi skyndade bort till simhallen. 20 min hann vi bada innan drop-in tiden var slut. Men eftersom vi inte badade förra veckan och nästa vecka blir sista för terminen, så ville jag verkligen bada idag. Mysigt var det och Isabelle var glad!

Utöver det har jag även fått sparken idag. Låter mer dramatiskt än vad det är. Det är tydligen lågkonjuktur inom industri , eller iallafall stor nedgång på ordrar, så hela helgskiftet försvinner tillsvidare som jag förstått. Så tyvärr får många av de visstidsanställda på mitt bemanningsföretag sluta. Förstår ju att dom inte kan ha kvar mig, som bara vill och kan jobba nån söndag här och där men lite surt är det ju såklart. Dels pengarna, men så tycker jag faktiskt om att jobba lite då och då. Jaja, det löser sig säkert, inte första gången jag fått sluta där på ett eller annat sätt, snarare 3:e eller 4:e!

Hoppas ni också haft en bra dag!



Finaste solstrålen!




Upp och hoppa!

Regn och rusk utanför men vad gör väl det när man har världens gladaste bebis! Igår måste hon ha slagit rekord i både vakenhet och gladhet. Var en riktig solstråle i princip hela dan!
Nya saker har hon lärt sig också. I fredags när vi var hos Ida och Casper kom hon upp på alla fyra, vilket hon tyckte var jättespännande och gör hela tiden sen dess. Så duktig och stark!

I fredags var mamma här på middag, åt och kollade på Idol.
Igår var Suzanne här en sväng på dan och sen kom Ida och Casper och hängde lite med oss medans Rickard var ute i svängen. Bjöd på räkor eftersom stackarn aldrig får äta det hemma! Sen kollade vi på Så mycket bättre och sen var det speldags! Dammade av vårt Dj Hero som vi inte kört på säkert 1 år. Roligt som bara den, men svårt!

Idag ska vi fixa lite julklappar och förmodligen kika på lite möbler. Måste bestämma oss vad vi ska ha i hallen snart.
Hoppas ni får en fin dag!!