svullardag

Idag började dagen som vanligt kl 06.30. Lilla fröken sover nu hela nätter igen, men somnar inte om efter hon fått flaskan på morgonen. Vet inte vad jag föredrar, en hel natts sömn med tidig morgon eller en liten matpaus mitt i natten och sovmorgon. Oavsett är det ju inte ens upp till mig att avgöra.
Annars har vi hängt med Sarah och Milton idag. Fick klyftpotatis, kyckling och bearnesesås så redan där började mitt svullande. Stackars Milton var sjukling så idag blev det inte så närgånget umgänge för våra ungar. Desto mer närgånget var det igår, men jag tror dom bacillerna sprider sig hejvilt ändå. Käkade lite kaka som jag hade bakat och tagit med mig också.
När Mattias kom hem från jobbet var han skräpmatssugen så det fick bli att hämta hem lite max-mat. Så just nu mår jag ungefär som jag förtjänar, känner mig uppsvälld och illamående. Imorn får det bli en lång jäkla promenad för att bränna alla kalorier. Kan verkligen behövas kom jag på, för imorn kväll ska vi till IKEA för julmat med Ida, Rickard och Casper.

Gonatt på er!



Leker tittut med pappa i väntan på gröt!


Nya pyjamsen!





Dopet!

Har lyckats samla ihop lite bilder från dopet, med vår kamera togs bara bilder från fika efteråt då varken jag eller Mattias av förklarliga skäl kunde ta kort under cermonin. Snälla Ida filmade hela dopet med sin kamera, vilket vi är mycket glada över.
Dopet gick iallafall bra! Vår präst var kanon, min bror sjöng 2 fina sånger jag vi hade valt (Kent-Utan dina andetag och Björn Afzelius-Isabelle), Suzanne läste en dikt och Isabelles storebror hällde upp dopvattnet. Isabelle var ganska nöjd hela tiden, lite ledsen blev hon när hon inte fick vara hos mamma eller pappa men det känns som en fas hon är inne i just nu.
Efteråt fikade vi i församlingsalen. Det blev en blandad kompott av våra släktingar och vänner och jag är så tacksam att så många kom! Hann tyvärr inte umgås så mycket som jag hade önskat, det blev ett himla spring med fika, tårtor och kaffe men huvudsaken att våra gäster hade det bra! Fick en massa hjälp av Ida, både under fikat och dagen innan. Efteråt fick jag en massa städhjälp av båda mamma, pappa, Torgun och Suzanne. Tusen tack!
Massa fina presenter fick vår skrutta också, hon blir riktigt bortskämd!
På kvällen blev det rätt mycket gnäll här hemma. Isabelle hade väl sovit sammanlagt 1-1,5 timme under dagen jämfört med ca 4 timmar hon brukar sova. Jag var också helt slut och slocknade ganska tidigt!

Just nu sover skruttan, efter lunch blir det en vända på stan med Ida och Casper. Hon är riktigt fökyld, men frisk luft känns som ett måste!



Lite förvånad över alla händer som helt plötsligt var på henne


Ingen happy-camper här inte...


På fikat, rosetten satt väl inget vidare direkt..


Fikadags!


Tårtor. Ej hembakad tyvärr, så duktig är jag inte...


Galet mycket presenter!




Update

Åh va dålig jag är på att uppdatera, surfar mest från mobilen och därifrån känns det så krångligt att blogga.
Allt är bra med oss iallafall. Fast Isabelle har varit lite gnällig de senaste dagarna. Hon sover lite oroligt också, vaknar lite oftare och om hon inte vaknar så gråter/gnäller hon sovandes. Vet inte om hon håller på att bli förkyld eller om det är tänder eller vad det är. Men efter en lunch med 3 andra mammor idag med barn i liknade åldrar så verkar jag inte vara ensam om detta. Ska till BVC imorn för spruta och allmän koll så då får jag väl fråga lite.
Dopet i söndags gick som smort, har inte så mycket bilder än så det blir ett helt inlägg sen när jag samlat ihop lite bilder.
Tillsvidare får ni hålla tillgodo med en grötig bild på Isabelle. Idag slogs nog rekordet med gröt i ansiktet!




Fars dag

Måndag igen, helgen har varit toppen! I lördags fixade vi lite hemma och sen var Ida, Rickars och Casper här på middag. Mycket trevligt!
Igår var det Fars dag, Isabelle hade såklart fixat lite presenter till sin kära far. Han fick en bok och lite snask. Förutom hurigt firande på morgonen blev resten av dagen i soffläge. Till och med Isabelle var på sömnigt humör. På kvällen tog vi oss ut på vinterljus som är runt ån här.
På kvällen kom mamma och åt av vår hemmagravade lax och hemmagjorda gravlaxsås.Ibland får vi verkligen till det i köket!





Roligast var att tugga sönder presentpappret!




Fredag

Den här fredagen började lite sisådär. Jag försov min stackars karl , jag hade lovat att ta inte hans mobil när jag gick och la mig igår vilket jag helt glömde bort. Som tur vaknade han inte alltför sen och kom nog inte mer än 20 min sent till jobbet.
Isabelle har sovit bra, låtsasvaknade vid 1 så jag gick upp och fixade en flarra. När jag kom tillbaka sov hon igen.
Så vaknade hon vid 5 tror jag och fick mat och sov sen till strax efter 8. Har verkligen inget att klaga på gällande hennes sömn.

Just nu håller vi på att tvätta, sen kommer nog Sarah och Milton på lunch. I eftermiddag ska vi en vända på stan med Ida och Casper och ikväll ska vi bli klippta. Mattias är långhårig som bara den och mitt hår har inte haft möte med en sax sen i mars.

Hoppas ni får en bra dag, 11/11 2011!






Födelsedagsfika!

Idag fyller min fina Sarah hela 26 år. Det firades som såklart med fika...som såklart jag fick baka! Sarah jobbade idag och jag har ju lite tid över om dagarna så jag slängde ihop en liten citron- och marängpaj. Sån är jag!
Ida var också med och fikade och tillsammans hade vi köpt vinglas med rundad botten och en lampa som kan va både en vanlig lampa och en jullampa, allt efter tycka och smak!

På vägen hem gick vi förbi subways och köpte med mat hem, bra att äta mat efter efterrätten!

Det händer så mycket med vår lilla skrutta nu, känns som om det är nåt nytt varje dag. Idag satt hon i vagnen, lite uppbullad med kuddar och snuttefilt. Innan har hon mest halvlegat/suttit men idag höll hon faktiskt upp sig själv riktigt bra! Det blir ju roligare för henne också när hon kan se sig omkring!


Min födelsedags-Sarah och jag för 4 (!!!) år sen. Tiden går snabbt...




Bebismys

Hej igen!
Efter en liten runda på stan idag följde Ida och Casper med oss hem för lite fika.
Vi la kidsen på Isabelles matta och dom visade stort intresse för varandra. Isabelle har ju varit lite nyfiken på Casper innan, men han har oftast demonstrativt kollat åt ett annat håll. Men idag blev det iallfall socialisering! Bäst var att stoppa varandras händer i mun. Kul att dom får glädje av varann och inte bara vi mammor!
Snart kommer Mattias hem, verkade bli övertid för honom idag igen...





Helgen

Nu är det återigen måndag. Isabelle ligger i babygymmet och övar upp röststyrkan, det blir några små skrik i falsett!Efter att vakna för mat kl 3 i natt sov vi enda till kl halv 9. Underbart med tanke på att jag jobbade igår.

Helgen började med ett besök i simhallen tillsammans med Ida, Rickard och Casper. Blev lite bad i babypoolen, Isabelle har blivit så duktig på dykningen, så fort jag blåser i ansiktet så håller hon andan!
Blev även ett åk i vattenrutschkanan, får ju passa på när vi är många som som kan hålla i bebisarna!

I lördags var vi på stan och köpte dopbyxor till Mattias. Kollade runt lite i affärer och bara tog det lugnt. På kvällen åt vi middag hos mamma och kollade på "så mycket bättre". Åh vad jag älskar det programmet!

Igår jobbade jag som sagt. 13 timmar är långt, men det känns bättre och bättre för varje gång nu. Såklart jag längtar hem, men jag kan faktiskt uppskatta att bara få vara Lena i några timmar.

Idag ska vi hänga med Ida och Casper. Blir nog en liten vända på stan....



Mina fina älsklingar!




Ajajaj

Och så var det dags igen! För mitt årliga ögonont... en gång per år verkar mitt öga få nog och protestera genom att få hornhineinflammation. Det har diagnosen varit de senaste 3 åren iallafall. Känns likadant nu. Kunde knappt öppna ögat när jag vakna, men insåg att jag inte kunde stanna i sängen hela dan. Tror Isabelle hade blivit lite rastlös om inte annat.
Ont gör det iallafall när jag rör mig eller vinklar huvudet neråt.
Ska träffa några mammor på lunch idag, jag kan lika gärna ha ont med sällskap som att sitta här själv och oja mig. I eftermiddag blir det simhallen med Mattias, Ida och Rickard. Förhoppningsvis hinner jag få medecin innan dess och den brukar va rätt snabbverkande. Förutom för 3 år sen då jag fick gå med ögonförband i 2 dar.Fast då hade jag å andra sidan så ont så jag knappt kunde röra mig.

Istället för bild på mitt öga kommer en bild på nåt gulligare




Ajaj för 3,5 år sen...




Nytt

Idag har jag och Isabelle hängt med Sarah och Milton nästan hela dan. Vi har ätit en massa, drömt oss bort i möbelaffärer, ältat Sarahs tapetval och promenerat bort de kalorier vi smällt i oss.
På Mio hittade jag en tavellist som jag hade tänkt att ha i köket. Nedsatt till halva priset var det bara att slå till.

Väl hemma var min kära också på ett fixa-i-ordning-humör och fick äntligen el inkopplat i den lampa vi köpte i somras. Bättre sent än aldrig! Min nya hylla kom också upp. Imorn ska lampan på nya skåpet/hyllan upp, än så länge hålls den på plats med några böcker.
Det är så härligt att få saker gjort, men när man upptäcker hur snabbt saker och ting går undrar man varför man dröjt så länge.
Nu kolla lite tv, sen soooova.









Hola

Helloo!
Idag har vi varit ute och kollat på Cattis (med familj) nya hus. Åkte med Sarah och Milton. Sarahs telefon hade pajat och var helt okontaktbar. Fick sms av Björn med order att åka dit såfort vi hade vaknat. Huset hade iallafall mycket potential! Fick både lunch och fika så vi blev väl gödda! Och fick trevligt sällskap såklart.
Sen har vi inte gjort så mycket mer. Isabelle sover just nu och Mattias kom precis hem. Snart kommer mamma och äter mat med oss och sen ska hon va barnvakt. Vi ska nämligen på bio, härligt med lite tisdagsmys.