Söndag

Oj vilken sovmorgon jag fick idag, gick upp vid 10 efter att ha fått sova hela 11 timmar! Underbart!
Kom upp till en glad bebis och en lika glad karl!

Blev en lugn kväll igår men god mat, lite rödvin och mello! Som en helt vanlig lördagskväll med andra ord.

Idag hade jag tänkt att träna, men vettefasen om jag orkar. Går nog till lekparken med Ida och Casper istället. Får ta igen veckans förlorade träning nästa vecka istället.

Med Isabelle går det bara framåt, går mellan möbler. Hon håller i t.ex. soffbordet, vänder sig och tar sig till soffan. Min duktiga tjej! Har även börjat få in snitsen på att sätta sig ner, även om det ofta sker lite halvt på tur. Gällande maten har vi lite bakslag igen. Vägrar att bli matad med annat än gröt. Blir fly förbannad och ska promt äta själv, vilket inte går så bra då hon inte har lärt sig att lämna maten i munnen. Det hela slutar med att hon får flaska istället. Men vi tränar vidare.

Ikväll ska pappsen bjuda oss på middag, blir trevligt!





Lilla ank-familjen. Kvackar en melodi varje gång hon drar i snöret...vilket är ofta






Alternativt användningsområde för gå-vagnen!


Gos med pappsen!




En underbar dag!

Efter en tidig morgon (kl 4 skedde första uppvaknandet, men fick iallafall somna om till halv 6) och ett riktigt ruskväder, blev dan bara bättre
Solen sken och Sarah och Milton kom hit och busade och åt lite lunch med oss.
Men extremt trötta barn gav vi oss ut på en promenad och dom slocknade direkt. Gick en vända på stan och sen till Trädgårdsföreningen där vi hade tänkt att leka lite. Men barnen dom bara sov och sov. Oss gick det ingen nöd på, vi satt i solen och njöt och snackade lite skit.
Efter 2,5 timme (!) vaknade dom tillsist och vi fick leka lite. Men då hade vi blivit rejält fikasugna och så lekstunden blev inte så jättelångvarig. Fika gjorde vi och efter lite mer slentrianvandrande på stan sa vi farväl och skildes från varandra.

Nu sover Isabelle och Mattias har lagat mat, kycklingcurry står på menyn!

Hoppas ni haft en lika bra dag i solen!!





På språng

Igår skruvade vi ihop gå-vagnen ordentligt så Isabelle skulle få ta sig en provtur. Detta klarade hon med bravur och tog några små stapplande steg på egen hand! Hon tackar gammel-farmor Yvonne för sin fina vagn!

Tidigare på dan var vi på lunch med Malin och Linn, tjejerna skrek i falsett i kör så någon vidare matro blev det inte. Trevligt var det iallafall!
På kvällen var jag på body attack som är mitt favoritpass, hittade nån extraväxel och körde på som bara den. Det har resulterat i en genomgående träninsverk i hela kroppen. Då vet man att man har jobbat ordentligt!

Idag ska vi till Sarah och Milton och leka lite!



Pappa hjälper till lite i början!


På egen hand...


Full koncentration!


Måste ju smaka också!




Playdate

Är så fruktansvärt dålig på att uppdatera, men det är verkligen full rulle här hemma nu. Isabelle kryper runt och är överallt och ingenstans samtidigt.
Idag var det sportlovsledigt från babycafét så det blev en lugn förmiddag. Badade hemma istället för i simhallen och sen gick vi på långpromenad runt ån, från sluss till sluss ca 6,5 km. Solade lyste och jag gick ganska raskt så svettigt blev det. Här kan du mäta din runda! Det använde jag mig mycket av när jag sprang förrut, är ganska dålig på att uppskatta sträckor och tror oftast att det är längre än vad det är.

På eftermiddagen tog vi källarvägen till grannen för lite playdate och mamma-fika med henne och en till tjej och deras barn. Blev väl-gödda av smaskiga bakverk vilket inte riktigt passar ihop med den nyttiga livvstil jag egentligen borde anamma.
Till Isabelles stora förtjusning hade dom en hund, jag vet inte vad det är med henne och djur men hon blir verkligen helt överlycklig! Annars var hon mest vild, skulle undersöka allt och gärna ställa sig mot allt. Blir ingen lugn fika för min del, men trevligt hade vi iaf!
Roligt att lära känna lite mammor från babycafét på "hemma-plan".

Dagen avslutades med crepes för mig och Mattias och lite tv-tittande. Big Brother har ju börjat igen och det måste vi ju såklart följa. Förra året blev det vår lilla nedräkning, efter finalen visste vi att det inte var långt kvar tills vår lilla bebis skulle födas. Nu blir det nedräkning till 1-årsdagen istället.

Vi har haft en toppendag iallafall och imorn blir det lunch med en tjej från föräldragruppen så det blir nog minst lika trevligt!

Ha det gött!



Triss i bebisar!


Försöker få tag i hunden!




Helgen

Helgen har varit toppen!
Efter en lugn och skön hemmakväll i fredags blev det en runda på stan i lördags med Ida och Casper. Fikade lite med mamma och gjorde mig sen iordning för kvällen.
Följde med Suzanne på fest hos kompisar till henne och sen blev det en helkväll på Harrys. Vi dansade som tokar och hade väldigt kul. Sprang på en gammal kompis som jag inte träffat på väldigt länge och blev lite nostalgisk. Hoppas att det inte dröjer lika länge innan vi ses nästa gång!
Natten avslutades med lite fyllekäk. Lite nostalgisk blev jag även av det faktum att Suzanne åker iväg på långresa om en vecka. I 2,5 månad (tror jag) ska hon resa runt och ha det gött!

Idag fick jag en välbehövlig sovmorgon. Mamma kom hit på en fika, sen gick hon, jag och Isabelle ut på en promenad i det helt underbara vädret. Träffade Ida och Casper också som matade änder vid ån. Gick till en lekplats och Isabelle fick gunga lite, det tycker hon är jättekul!
På vägen hem blev hon lite grinig och det dåliga humöret höll i sig resten av dan. Ingenting var bra, hon ville inte sova, inte leka, inte gosa utan hon bara och skrek och skrek. Stackarn!
Jag gick iväg och tränade sen på kvällen och tydligen hade det blivit lite bättre sen och hon hade somnat bra och allt. Var på vattenträning med mamma. Skönt avslut på helgen!
När jag kom hem var pappa här och vi käpte hem pizza och såg lite på tv. Han fick ta med sig Sven här, då hans ständiga kissande har blivit ett stort problem. Droppen var igår när han hade kissat brevid matskålarna. Jag tror inte han trivs här längre, han får inte den uppmärksamhet han behöver och vi blir ständigt irriterade på honom då han ständigt kissar på olämpliga ställen. Så nu får han bo hos pappa ett tag och så får vi se sen vad vi ska göra. Bingbong är kvar här hemma och än så länge visar han inga tecken på att sakna Sven. Det känns lite sorgligt såklart, min lilla Sven som vi ändå har haft i 3,5 år.
Mycket osammanhängande inlägg inser jag nu, bäst jag slutar och går och lägger mig. Håller tummarna för att Isabelle ska vakna med ett bättre humör imorn!











God morgon

Vet inte om denna morgon är så god dock. Efter på avstånd deltagit på grannens countrygfest till kl 2 i natt blev timmarna för sömn inte många. Stackars Mattias somnade närmare 3 och fick knapp 3 timmars sömn.
Isabelle är glad iallafall, tur det!
Vi har ätit lite frulle och lekt lite. Snart är det dags för ännu en vila och till lunch är vi bortbjudna till en tjej från babycafét.
I eftermiddag ska jag träna, tänkte springa men efter ha läst Olgas blogg på Mama är jag nu lite nervös för detta och kanske svänger loss på crosstrainern istället. Vill ju inte förstöra min stackars kropp, det är så jobbigt när alla säger olika...
Hoppas ni får en fin dag!










Isabelle har inte lärt sig att krypa med munnen stängd, så hon far runt här hemma som en liten fågelholk!




Lillskruttan

Tisdag igår, men fullt ös från morgon till kväll. Började på babycafé där det var lite roligare än sist. För Isabelle allltså, för mig är det alltid kul! Den största "blygheten" verkar ha minskat lite. Härligt att träffa en massa goa mammor och ha en glad unge!
Var på BVC också, lite försenad 6-månaderskontroll med läkarbesök. Hon hade gått upp ynka 30 g den senaste månaden, men det är ju inte konsitgt med tankte på hur mycket hon kryper runt och hur lite hon äter. Vi skulle dit om en månad igen iallafall och se så att hon inte dalar ännu mer på kurvan. På längden hade hon växt 1,5 cm. Läkarkollen gick bra, de kollade syn, lite motorik och styrka.

Direkt efter gick vi bort till simhallen för lite babysim. Vi fick prova på att flyta med kuddar runt armarna, hon for runt som en såndär dock med runt botten. Hon var nog lite för trött för att prova på nya grejer, för det var verkligen skratt blandat med gråt.

Som grädde på moset på var händelserika dag gick vi bort till Sarah och Milton för att fika lite. Isabelle var som vanligt överlycklig över Miltons sällskap och skrattade högt åt hans tokerier.

Idag ska vi förmodligen en sväng till Norrköping för att kika lite. Det gäller att hålla sig lite sysselsatt!



I "vågskålen" på BVC.




sjuk utekväll

Måndagmorgon! Efter en helg där jag inte känt mig på topp är jag äntligen frisk. Men då blir ju såklart Mattias sjuk och ligger istället nerbäddad i sängen.
Min sjukdom till trots följde jag planen att ha lite lördagshäng hos Sarah. Proppade i mig lite tabletter och hoppades på det bästa. Blev lite tacos och några cider. Gick även till Mörners för en cider, men där blev vi ganska kortvariga då min skalle höll på att sprängas i tusen bitar. Kollade på Melodifestivalen, min favvo var Loreen! En mycket trevlig kväll hade vi, fick lida lite extra igår morse men nu känner jag mig som sagt ganska frisk.
Isabelles farfar var på besök i helgen också, han har inte träffat henne sen i julas och mycket har ju hänt sen dess!

Igår kväll var vi en sväng i kyrkan, var nån liten minnesgrej för dopet efter gudsjtänsten och sen bjöd dom på tårta. Isabelle fick en liten tavla. Hon somnade dock halvvägs in i gudstjänsten och missade sin stund i rampljuset!

Nu ska jag lämna in Isabelle hos sin far och springa ner i tvättstugan. Hoppas ni får en fin dag!


Myser till Melodifestivalen


Efter många fotoförsök fick denna bild på mig och Sarah duga!




Gomorron!

Ännu en härlig morgon uppe med tuppen. Konstig vana hon har nu, vaknar när Mattias kl ringer, äter lite men somnar inte om. Sen efter en halvtimme-timmes  bus och lek somnar hon igen. Igår slog hon sovrekord och sov 3 timmar i sträck.

Idag ska vi ta det lite lugnt, städa lite på förmiddagen och efter lunch blir det öppna förskolan.
Igår var vi på lunch med Malin och Linn och sen hälsade på hos Sarah och Milton. Vad hon tycker om sin store vän, ögonen tindrar och hon skrattar högt åt alla hans upptåg. Igår hade han dansuppvisning med några shyssta stekarmoves.
Tränade body combat igår med, blir bara roligare och roligare ju mer jag kommer in i det!

Hoppas ni får en fin dag!