Babysim

Nu är vi hemma efter dagens äventyr, Isabelle sover middag (tack och lov! Hon är ofta alldeles för upptagen med annat för att sova) och jag tag mig en liten köpp kaffe.
Det var ju som sagt sista gången för terminen på babysimmet. Vi började med att bada lite i äventyrspoolen innan vi gick ner i den jättevarma babysimspoolen.
Träffade Ida och Casper där, Casper blir ju 1 år idag och hade med sig mormor dagen till ära. Isabelle blir ju 11 månader idag, tiden går himla snabbt!
Efter simmet bjöd Idas mamma oss på smaskig lunch. Jag och Isabelle gick och handlade en examenspresent till min amerikanska Sarah och sommargardiner till vardagsrummet.

När Mattias kommer hem ska jag hämta ut ett paket. Mattias hade fyndat en gitarr idag, fast det vet han inte om än. Han la ett bud på en pantauktion och fick den. Oj

 vilken glad kille jag kommer ha ikväll. Och förmodligen ganska okontaktbar!









Lekparkshäng

Igår hade vi ännu en härlig dag i lekparken med Sarah och Milton. Först bjöd jag herrskapet på lunch och sen var vi en vända på stan för lite shopping.
Vädret var sisådär, himlen blev bara mörkare och mörkare men vi slapp undan regnet iallfall.
Isabelle invigde sina knä-skydd, är trött på att alla byxor går sönder på knäna då hon kryper runt som en virvelvind överallt och ingenstans. Nu får det se lite töntigt ut, men byxorna är hela iallfall!

Kvällen avslutades med les mills-surprise på gymmet, varannan låt bodycombat och varannan bodyattack. Det sistnämnda var länge sen jag körde och gick väl kanske inte sådär jättebra för min del. Kan inte påstå att pass med mycket koreografi är min starka sida.

Idag ska vi till simhallen och babysimma lite. Är sista gången för terminen tråkigt nog. Får bli massa badande på Tinnis i sommare.



Milton-Pilton


Jag och lilla hjärtat!







Sötungarna med sina mest besvärade miner!


Sarah organiserar barn medan jag fotar!






Solig vecka

Hej på er!
Denna vecka har varit fullt upp som vanligt. Underbar vecka med sol. Vi har hunnit med en IKEA-sväng, lunch hos en mamma-kompis kolonilott, ute-lek och fika med min moster.
Idag ska vi hälsa på ett av de dagis som vi sökt till hösten och därefter blir det shopping med Ida.

Isabelle mår toppen, förutom att hon blir lite besvärad av värmen. Försöker klä svalt och erbjuda mycket vatten.
 Var på BVC för läkarkoll i tisdags, hon har ännu inte kommit upp till 8 kg, utan hade bara gått upp ynka 30 g senaste månaden. Nu ligger hon ännu lite lägre på kurvan så nu är det gödning som gäller. Har ökat på gröten, sen får vi försöka att hon ska äta lite mer annan mat också. Helst vill hon ju äta själv, vilket går bra men det tar ju lite tid och hon kanske inte alltid får i sig så mycket. Försöker kombinera med att samtidigt mata lite med sked. SKa tillbaka om några veckor och hoppas att hon ökat lite.
En ny tand börjar kika fram lite också, har nu 3 tänder nere och 4 uppe. Annars har det inte hänt så mycket, visar inget större intresse för att gå utan gå-vagnen används mest till att stå i. Går fortfarande runt möbler men vill helst inte att vi håller henne i händerna och går med.

Här är lite bilder från vistelsen i Eskilstuna förra helgen. Allt hade gått bra och det känns bra att Mattias och Isabelle fick lite kvalitetstid utan den kontrollerande mamman (läs: jag).




När pappan klär på hamnar mössan ut-och-in


Största lyckan!


Storebror med farfar!







Ensam hemma

Har jobbat ikväll och nu sitter jag här, alldeles ensam. Resten av familjen är i Eskilstuna för att hälsa på farfar och övrig släkt där.
Jag ska jobba hela helgen, så det är lika bra att dom andra får roa sig! Saknar dom som bara den redan. Har aldrig varit ifrån Isabelle så länge, men hade dom varit hemma haft vi bara träffats nån timme på morgonen ändå.

Stoffe har varit här och hängt med oss de senaste dagarna. Har varit trevligt, Isabelle fullkomligt älskar sin storebror!
Igår var vi alla, och Suzanne, i Valla för att kika lite på djuren.
Isabelle är över-förtjust i djur och skrek av glädje samtidigt som hon försökte rycka av en get sitt öra. Passade såklart på att handla lite snask i Cloetta-boden också.
Idag har vi hängt lite med Ida och Annette och barnen, mycket trevligt!

Nu är det väl bäst att jag går och lägger mig. Imorn blir det ett 13-timmars pass i fabriken. Ska försöka städa lite innan också. Kunde inte låta bli att plocka undan lite nu när jag kom hem från jobbet också. Passar på så fort jag inte har Isabelle hängande i brallorna!








Suzanne matar en häst, Mattias är skeptisk...


Sann glädje hos geten!


Skrämde snabbt bort kaninen med sina gälla skrik!


Älskade underbara onge!


Balansgångs-tävling




En fantastisk helg!

Måndag morgon! Försöker få Isabelle att somna, trodde hon sov men när jag smög in för att hämta en grej så såg jag att hon satt upp helt vaken. Försökte lägga henne igen, men då blev det ett jäkla liv när jag gick ut så nu får vi se hur det går.

Helgen har varit toppen!
I fredags var första dan på jobbet efter nästan ett halvårs frånvarot. Underbart att ha mitt jobb tillbaka även om arbetsuppgifterna var lika ostimulerade som vanligt. Roligt att träffa alla gamla kollegor iallafall.
Jobbade även lite i lördags.

Mattias och Isabelle hade haft en kanondag utan mig, och det är verkligen ett stort plus att dom får lite egentid med varandra.
När jag kom hem från jobbet blev det givetvis en massa Isabelle-mys innan mamma kom för att vara barnvakt. Jag och Mattias piffade till oss och åkte till Skärblacka för lite festligheter. Det var årlig minneskonsert som Sarah och Janne ville ha med oss på.
Blev lite häng vid konsterten och sen åkte vi tillbaka till Janne för att fortsätta festligheterna. Alla andra var redan i gasen när vi kom dit, dom hade startat redan efter lucnh så dom droppade av en efter en. Kl 22 var det bara jag och Mattias vakna och vid 23 gick vi och la oss.
Härligt att få vara lite ansvarslös för en kväll och veta att båda får sova ut. Vi sov inte så himla länge ändå, men låg kvar länge och bara pratade! Härligt!
Vid lunch blev saknaden för Isabelle för stor så då åkte vi hem och möttes av en mycket glad liten flicka. Allt hade gått bra med mormor och vi är mycket tacksamma för hjälpen!

På eftermiddagen strosade vi runt på stan och tog en glass. Kvällen avslutades med Cx Works och sen lasagne.

Det var den helgen det!


Insåg att alla bilderna för lördagkvällen är på Mattias telefon så dom får ni se en annan gång. Här är en bild på Isabelle från imorse med hennes nya leksak.





Snart jobb

Tiden rullar på fort som vanligt! Min dator har dött, så jag skyller den dåliga uppdateringen på det. Hoppas Mattias kan fixa den i helgen så det blir ordning på torpet igen.

Häromdagen skrev jag på nytt jobbkontrakt, fast på mitt gamla jobb. Eller halvgamla, blir anställd av bemanningsföretaget igen och ska jobba på mitt helgamla jobb. Vet inte vilken gång i ordningen jag kommer tillbaka dit nu, men det ska bli skönt. Bra pengar och roligt att få komma iväg och göra nåt annat ibland.
Första arbetspasset blir ikväll!

Med Isabelle är allt bra. Efter några veckor med mycket gnäll, lite sömn om dagarna och dålig aptit börjar det äntligen vända. Aptiten är fortfarande inget vidare, men hon kommer nog aldrig bli en stor-ätare. Hon vill äta själv, så det är bara att börja fixa mat som passar för frökens krav.
Annars börjar hon visa mer och mer intresse för att stå själv. Hon släpper oftare taget och parerar för att hålla balansen. Tar några småsteg mot mig, men har inte modet att gå själv än. Hon är en hejare på att leka indian, håller handen för munnen och låter. Sen skakar hon på huvudet, hon har börjat koppla ihop det med när jag säger "nej", men hon fortsätter med sitt bus. Skakar bara på huvudet samtidigt.

Idag ska vi ut till Cattis och barnen och leka lite. Var ett tag sen, så det var sannerligen på tiden.

Här är lite bilder från när mamma var med på babysimmet i tisdags!









En underbar vårdag

Igår var det verkligen en helt underbar vårdag. Ca 20 grader varmt och strålande sol. Efter lite inställda planer blev det en spontan-dejt med Sarah och Milton. Vi träffades i trädgårdsföreningen för lite lek, fika och skitsnack.
Efter allt stohej somnade Isabelle som en stock så vi satte oss på baksidan av vårat hus och väntade på att Mattias skulle komma hem.

Onsdagkvällen avslutades som vanligt med bodycombat, men idag slängde jag även på ett cx-works pass. Det gäller som sagt att träna effektivt!

Snart ska vi iväg på nya äventyr, Isabelle får sova middag i vagnen och jag tänkte ha lite picnic med Sarah och kanske Ida.
Inte lika varmt idag, men det är ändå klarblå himmel och strålande sol!