Finbesök

efter en dramatisk morgon med katter som kissat på olämpliga ställen, storstädning och en smågnällig Isabelle blev eftermiddagen desto bättre.
Min kusin Thomas med familj var på genomresa och stannade här för lite fika. Turligt nog hade Mattias slutat tidigare och fick också vara med och fika!
Har inte sett dom sen i julas, så det var jätteroligt!
När dom åkte vidare så åkte vi till gamla linköping för att ta kort till corren (tidningen här). Isabelle fick mat precis innan och var vaken och glad under fotograferingen. Korten blev jättebra, ska bli kul att se i tidningen sen! Välmatchande var vi såklart (som Cattis så fint kommenterade på facebook), beige och rosa upptill och blått nertill. Fasen vad vi är töntiga ibland!
Nu har vi ätit smaskig mat, dricker ett glas vin och väntar på att fröken ska somna så vi kan se på film.



Mitt söta kusinbarn Alicia med Isabelle



Samling runt Thomas kamera!



Lilla Linn och Isabelle (sover rätt tungt där!)




trött

usch va himla trött jag är. Fast jag fick sova rätt bra i natt är jag verkligen så trött att det kryper i kroppen. Ska bara skriva klart detta, utfodra min barn och sen är det sängen som gäller.
Det tar på krafterna att vara föräldra-"ledig". Fick låna en stegräknare av mamma idag och fast jag bara haft den på sen kl5 så har jag ändå hunnit med 5873 steg. Ska bli spännande att se hur mycket det blir imorn.
Idag har vi varit på stan och käkat lunch med mamma och vandrat lite i affärer. Min och Isabelles standardsyssla uppenbarligen. Kom hem med en skål och en taklampa som ska upp så fort bordet är på plats (vi har inte ens börjat inoljningen...) Hämtade ut paket också, lilla fröken fick sig ett par badbrallor som ska användas på babysim i höst!
Imorn kommer min kusin Thomas med familj på besök, ska bli himla trevligt. Innan det ska jag försöka få till en träff med Ida och Casper också!
Men nu, mat och sova!




från Lundmyr!



Efter nästan 2 månader i vår lägenhet fick vi äntligen tummen ur och skaffade oss en köksgardin! varför stressa?



   
Min familj i utspridd tropp!




kan själv!

Efter middagen hos mamma i helgen där min bror och Mattias diskuterade fotografering, fick Mattias en nytändning på att verkligen lära sig vår kamera. Vi behärskar den så att det går att få bra kort, men än så länge har vi bara kört automatiska eller halvautomatiska inställningar. Men de senaste dagarna har Mattias plöjt igenom alla fotoböcker vi har och börjat ta kort med manuell inställning. Jag tycker det hela verkar för komplicerat för att läsa mig till vad jag ska göra. Istället blir det som vanligt, Mattias läser och förklarar sen på Lena-språk, dvs vad som är viktigast att kunna!
Det blir verkligen skillnad på bilderna, hur suddig bakgrunden ska bli, vilket ljus  och massa annat... Ofta när man tar kort blir ju inte kortet riktigt så som verkligheten ser ut, använder man blixt inne blir ju lätt ansikten antingen rödmosiga eller att man ser likblek ut.
Här är några av de bilder jag tog på Isabelle idag med manuell inställning. Har mycket att lära, men det blir faktiskt roligare när man själv har stor inverkan på om kortet ska bli bra!


   

  

Såhär blir det när kameran själv får välja, på auto-programmet:




Rullar på...

Mulet och tråkigt väder idag, annat var det när jag vaknade kl halv 6. Då var det minsann strålande sol, att jag inte passade på att gå ut då!
I natt fick jag hela 5,5 timma sammanhängande sömn, kunde knappt tro att det var sant när jag såg vad klockan var. Isabelle sov i sitt lilla babybay. Det gick bra så länge hon fick sova på mage, utan täcke och kudde. Så mycket för att försöka göra det mysigt.
Efter halv 6 ville hon dock inte somna om utan var lite halvledsen i 2 timmar innan hon äntligen kom till ro igen. Då passade jag också på att sova 2 timmar så nu jäklar är jag fit for fight.
Ska ner på stan om en timme och möta Karro. Ikväll ska vi påbörja det stora projektet att olja in vårat nya bord. Känns inget lockande, men mindre lockande är det ju förstås att ha massa stora kartonger i vardagsrummet (och utan bord såklart!)



Idag får ni en liten sommarbild på mig istället, dan innan Isabelle föddes...




bad-tajm

Idag har vi inte gjort mycket. Med stora ambitioner om tvätt, städning och olja matbord fick vi (läs: jag) bara det förstnämnda uträttat. Istället har vi gått på en promenad, bakat en kaka (återigen, läs:jag) och kollat film. Isabelle fick sig ett bad också, det blir mer och mer uppskattat!
Efter en helg med massa sömn börjar mina dar med nattvak igen, känner mig utvilad nog!



  

  




En dag i parken!

Efter en stadig brunch på Steves gick vi till Trädgårdsföreningen för lite parkhäng. Tyvärr var vi inte så förutseende att vi tog med filt eller böcker så vi fick köpa en tidning och sitta på en bänk. Inte helt fel det heller. När vi satt där på vår bänk kom 2 gamlingar förbi och pratade med oss. Gamlingar är verkligen rätt ord då de berättade att de var 99 resp 97 år. De var syskon och berättade om sin barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Gubben sa att när de små kommer blir det fart under galoscherna! Det var härligt att se två så gamla personer som verkade så pigga i både huvud och kropp. De gick där med sina rollatorer och matkassar. Sådär vill jag med bli när jag blir gammal! (Vi fick såklart lite beröm för vår fina bebis med!)

Nu har vi precis ätit kvällsmat (sent i vanlig ordning) och nu ska vi se nån film sen blir det sängen för mig, Mattias mål är att ha mig ordentligt utvilad inför nästa vecka. Jag klagar inte!




Gäspar eller skriker...?



Pussas med mamma!



Med sina runda, fina kinder!





Utvilad

Idag känner jag mig så himla utvilad. Efter vi kom hem från mamma igår kollade vi lite film sen gick jag och la mig. Sen har jag sovit och sovit och sovit enda fram till halv 11. Så himla fantastiskt, känner mig som en ny människa!
Grillningen hos mamma igår var jättetrevlig även om maten blev klar lite sent, går inte riktigt att planera tid för oss just nu. Hade gjort en jättegod citronmarängpaj till efteråt, ibland blir jag riktigt impad av mig själv! Spelade lite alias också, jag och Mattas vann i vanlig ordning även om det var riktigt jämnt!
Isabelle fick träffa sin morbror för första gången med. Dom verkade hitta varandra och hon fick 2 fina pekböcker!



En glad morbror!




Här är jag och min lilla ärtbebis! Idag sk...

100media_imag032 (MMS)

Här är jag och min lilla ärtbebis! Idag ska vi hämta nya matsalsbordet och sen grilla med min bror hos mamma. Men först ska vi ha mysstund i soffan, min favoritsyssla!




update

Det var inte igår jag skrev här. Har varit så himla mycket på sistone så bloggen har inte känts så högprioriterad. Nu sover iallafall min lilla plutta så då kan jag passa på att uppdatera lite.
Denna vecka har Mattias gått tillbaka till jobbet. Vilken skillnad det är att vara själv! Allt måste planeras och man blir himla låst. Bara att få gå på toa eller klä på sig är ett projekt om Isabelle nu väljer att vara vaken. Men det funkar ganska bra, börjar komma in i det nu. Det gäller bara att vara lite effektiv. Det är dock alltid lika skönt varje dag när Mattias kommer hem från jobbet och vi blir två föräldrar igen!
Sista dagarna av Mattias semester spenderades i sommarstugan. Jag vilade mest, all sömnbrist kom ifatt mig som ett brev på posten. Hur underbart det än är med en liten bebis så är det påfrestande för både sömn och ger hormonsvängningar som heter duga. Är jag inte fylld av kärlekskänslor är jag jätteledsen eller arg som ett bi.
Vi hade det trevligt iallafall och Isabelle fick träffa sin släktingar på sin fars sida.
På lördan åkte vi hem för att träffa min moster med man samt fira min pappas 60-årsdag. Var trevligt, men vi alla var om möjligt ännu tröttare.
Hitills denna vecka har vi träffat lite kompisar och försökt organisera hemmet en aning. På tal om hem så har vårt matsalsbord med stolar ÄNTLIGEN kommit, imorn hoppas jag att vi kan åka och hämta det.
Nä nu ska ja få lite gjort här medans fröken sover.




Myser med farfar



På promenad!











Storebrorsan med sin söta flickvän!



Mattias söta farmor måste såklart få va med här eftersom jag vet att hon läser min blogg!



Min mamma och moster!



Soffmys i vanlig ordning



På picnic med Sarah och Milton i trädgårdsföreningen



Vårat trevliga sällskap



Milton äter ballerina på sitt eget lilla vis



Min lilla flicka myser på sitt fårskinn. Hon fullkomligt älskar det, kan ligga och mysa för sig själv hur länge som helst!




BVC och sommarstuga

Även denna natt har varit bra, har fått sova rätt många sammanhängande timmar. Hon sov några timmar i sitt baby-bay, men efter maten kl3 ville hon inte sova "själv" så jag fick så snällt ha henne liggandes på min mage. Kan inte påstå att det blir någon vidare djupsömn för min del, men hellre det än en gnällig bebis.
Snart ska vi iväg till BVC för att väga lilla skruttan, blir nog en fika med Isabelles mormor också som jobbar på vårdcentralen. Sen blir det raka vägen mot sommarstugan. Blir skönt att komma iväg lite och Isabelle ska få träffa sin farfar och massa andra släktingar på sin pappas sida.
Just nu ligger hon och sover, hon fick ett bad i morse. Det blir mer och mer uppskattat som tur är, men som alltid ser hon väldigt förvånad ut. Hon har ett minspel utöver det vanliga.
Nu måste jag packa, borde göra nån slags lista så jag inte glömmer nåt. Fast det lär jag ju göra i vilket fall...

  
En liten förmiddagslur på soffan!




Dagens bebis


Vi blir lite sämre var dag att ta kort, men försöker att ta nåt kort varje dag. Om inte annat för att hon har så himla fina outfits som måste dokumenteras varje dag! Idag har hon en liten rosa klänning från newbie som hon fått av Fia. Söt som socker är hon min lilla flicka!
Speaking of Fia så var vi där idag, blev lite soffhäng och skitsnack.
Även faster Suzanne har vi träffat idag, hon var här på en lite våffellunch.
Resten av kvällen får återigen bli i filmens tecken. Isaballe har ju sin vakenstund nu med. Idag är hon vaken och glad för en gångs skull. Har legat en stund på mattan, lite i babygymmet och lite mys på sin pappas mage. Märker att hon fokuserar blicken lite bättre också, hur bra hur hon nu ser....
Yes..så är det med det. Nu film!







helg

Nu är det helg, inte så stor skillnad mot dom andra dagarna eftersom vi är lediga jämt i vilket fall. Men ändå så...
Har inte hunnit uppdatera här, kommer alltid nåt imellan. Sen är jag jäkligt disträ också, glömmer bort vad jag har tänkt att göra hela tiden.
Igår gjorde vi inte så mycket, blev mest soffhäng. På kvällen kom Johanna för att klippa Mattias. Jag fick en massage också, skönt är inte rätt ord. Fy fasen vad ont det gjorde, var spänt som en stålvajer i hela ryggen. Idag har jag enorm träningsverk. Tror det gjorde nytta iallafall. Måste tänka på att få lite bättre hållning och inte dra upp axlarna likt Stefan och Christer (vem det nu är det är som går med axlarna upp vid öronen!)
Mamma och hennes kompis kom förbi på en fika också. Kommer fortsätta att rulla fram så mycket som jag fikar nuförtin!
idag har jag och Isabelle gjort stan med Sarah och Milton. Prövade en himla massa kläder, men det blev inte så mycket shoppat. Fick pröva Miltons babygym också. Hon var väl inte särskilt intresserad, Milton hade desto roligare att peta på Isabelle!
Sen åkte vi och hämtade Mattias som var ute i Ljungsbro och hälsade på sina kompisar. Tajmade in perfekt tills maten stod på bordet, vilken lycka!
Tiden rullar på rätt snabbt, innan man vet ordet av så är dan slut. Ska vänta ut Isabelles vakentid här så ska vi gå o lägga oss. Brukar vara runt halv 1-1.



En utslagen liten onge igår!



Världens goaste Milton visar Isabelle how to work the babygym!



Sarah övervakar!



Just nu, vaken i sin lilla sovpåse!




Döda kor

Idag har vi allt varit aktiva! Först kom Anna på besök och fikade. Alltid lika trevligt med besök och alltid trevligt att få visa upp vår lilla fröken!
Sen var vi till Mattias jobb för att köpa lite kött (blev mycket kött). Passade på att titta in lite på slakten också. Trodde att det skulle vara hemskt att se, men det var faktiskt ganska intressant. Lite smått makabert, men jag är nog inte så himla äckelmagad trots allt. Isabelle sov sig igenom det hela, skönt att vi inte gav henne ett trauma såhär tidigt i livet.
Efter slaktupplevelsen behövde jag lite shopping. Mattias är lite mer shoppingmedgörlig nu när Isabelle är med, då kan han titta på henne och har därmed längre tålamod, perfekt! Tyvärr blev det inte så mycket shopping, hittade bara en t-shirt.
Slutligen tog vi en promenad till ica för att hämta ett paket och handla lite mat. Passade på att ta lite kort, blev en hel del fina!
Idag har lilla fröken haft på sig en shorts och linne från Lundmyr. Tror det är Fia som köpt det till Milton och som vi sen fått ärva. Det tackar vi för! Har fått så himla mycket fina grejer; kläder, gosedjur och filtar. Vi är mycket glada och tacksamma!
Nu ska vi plöja igenom nån film här innan flickebarnet vaknar!

















Onsdag

Ännu dag har snart passerat. Mattias ligger och powernappar i sovrummet och Isabelle sover brevid mig här i soffan.
Fick sova ordentligt i natt också. Hade en liten ledsen-period vid 3-hugget, då gick vi och la oss på soffan en stund och somnade där i stället. Sen fick vi sova till halv 7 och sen igen till 10-tiden. Mycket skönt och välbehövligt. Är fortfarande mycket trött, vet inte om det är för att jag ligger så mycket efter med sömn eller för att jag inte sover lika djupt längre.
Aja, fick besök från BVC idag. Dom vägde och kollade så att allt såg bra ut, hon hade gått upp bra i vikt och allt såg fint ut. Navelstumpen lossnade igår tillslut och naveln såg bra ut nu.
Efter det träffade jag upp en gammal pluggarkamrat, Ann-Sofi. Vi käkade lite lunch på stan och gick i lite affärer. Isabelle var vaken i princip hela tiden och var inte helt nöjd med att ligga i vagnen vilket gjorde att jag fick kånka runt på henne. Inte skönt för min redan onda rygg. Fick lite avlastning av Ann-Sofi tack och lov!
Väl hemma somnade hon som en stock och sover fortfarande, härlig tajming.
Kollar på Water for elephants nu, eller gjorde tills vi båda insåg att vi halvsov. Har en liten paus nu så ska vi plöja igenom resten sen. Verkar himla bra iallafall.
Jaja, det var vår dag det. Mycket bebissnack blir det. Men det är liksom det enda som snurrar runt i skallen just nu. Kan tänka mig att vi inte är sådär jättespännande att hänga med just nu. Det är mycket prat om sömn, bajs och mjölk. Ge oss lite tid så ska det nog blir normalt, socialt folk av oss igen. Fast inte än!



 




En härlig natt!

Efter 2 nätter med en vaken, skrikande liten Isabelle har vi i natt fått en lugn och fin natt. Innan har hon haft en vaken och mindre glad stund mellan midnatt och 3-4 nångång. Inatt gick vi och la oss kl 2 och vaknade för lite mat vid halv 7 för att sen sova till halv 10. Alla tre hade sovit på soffan innan vi la oss i sängen med så nu har vi verkligen fått ordentligt med sömn.
Vi har en flicka som är väldigt lätt att göra nöjd, hoppas det håller i sig!
 Igår var vi tillbaka till bb för att kolla om hon hade gått upp ordentligt sen vi började ge extra ersättning. Det hade hon så nu är det bara att köra på i samma spår.
Faster Suzanne kom och hälsade på också, hon vägrade gå förrän hon fick se Isabelles ögon. Inte helt lätt då hon sover mest hela tiden. Liten vaken tid fick vi dock. Var en sväng hos min mamma också för att få lite frisk luft och gott kaffe. Jättesmidigt med baby-björnen när vi ska så korta sträckor. Mattias som innan sa att han aaaaaldrig skulle ha på sig en bärsele trvis riktigt bra med den och Isabelle är mer än nöjd!

Allt är alltså kanon här hemma! En mindre trevlig, men snart övergående, sak är att vår lilla bebis för tillfället luktar riktigt illa. Naveln håller på att lossna så hela frökens framsida luktar ruttet. Ser ut som om den kommer att lossna idag. Hoppas det, äckelmagade pappan är inte så sugen på närgånget mys just nu! Mitt luktsinne är uppenbarligen inte lika välutvecklat men till och med jag känner en mindre otrevlig doft från min dotter såhär 2 meter bort.
Konstigt att skriva dotter föresten, har nog inte riktigt greppat att jag är mamma än. Oj va konstigt det blev nu. Får ta mig en liten funderare på det här nu tror jag...
Aja, här är lite bilder för er så länge!







Stolt pappa med liten plutt!






Sarah på besök!



Lite soffmys!



Faster Suzanne söker ögonkontakt ;)



Godnattpuss!






Nyvaken och förvirrad!






Lördag

Idag har vi varit med lilla Isabelle på bb för lite kontroller och pku-test. Hon hade gått ner lite för mycket i vikt så från och med idag blir det lite ersättning efter varje amning. Nu får Mattias också vara med som feeder! Annars gick allt bra, hon verkar vara helt frisk. Blodprovstagandet gick bra, hon sov så gott att hon inte ens märkte stora nålen i handen!
Efter sjukhusbesöket var på ute på tornby för att titta ut en bärsele. Blev en baby-björn, har inte riktigt provat den än men så nära som hon vill vara hela tiden kan detta in slå fel känns det som.
Storebror Stoffe har varit här och hälsat på också. Han blev helt betagen i sin lillasyster! Även morfar var här idag igen för lite bebismys (och balkongmätande för framtida trall).
Just nu känner jag mig helt klippt slut, känns som träningsverken efter förlossningen börjar komma nu. Har dessutom så fruktansvärt ont i ryggen och vi hittar inte sladden till massagestolen. Får se om det går att tjata sig till lite hederlig handmassage av min karl....
Lilla fröken ligger här nyäten och belåten, vi ska äta lite här också sen kanske gå till mamma en sväng. Får se hur orken ser ut efter lite mat.

Här kommer ännu en bildkavalkad, alla måste ju få se vårat lilla underverk!


Första badet var inte så populärt!


Desto mysigare i handduken efteråt!


Myser med kaninen!


I mjukliften efter första barnvagnspromenaden!


Mycket färger och mönster i snuggle-nestet!


En stolt storebror med nöjd lillasyrra!


Koncentrerad pappa!


Glupsk liten fröken, med ett litet plåster på den lilla pluttehanden!