Löning

Idag trillade det in lite härliga slantar på kontot som raskt skulle bytas ut mot härliga saker!
Fick sällskap av Ida , en tjej som jag träffade genom föräldragruppen och också bor här i Tannefors. Blev en massa bra o ha grejer, bland annat mer tyg till babynestet som mammas kompis hjälper mig att sy. Köpte även Tummen-grejer till bebisen som inte har något annat val än att lära sig leva med denna söta kroppsdel. Även ett diskbortsställ, en familjekalender, korta mysbyxor modell tjockis,  hallonbladste som jag tänkte börja med snart och en jäkla massa mat. En himla trevlig eftermiddag, även om det blev i tyngsta laget att få hem allt.
Sen åkte jag och Mattias till pappa som provkörde vår bil för att bekräfta att det var kopplingen som spökar. Inget tvivel tydligen, så i helgen ska min stackars far tillbringa all sin tid i vår motorhuv. Men först ska han hjälpa oss att flytta det tyngsta till vår nya lägenhet. En toppenhelg för honom med andra ord! Skulle även till ÖB för att köpa städgrejer men det stängde lagom tills vi rullade in på parkeringen, får göra ett nytt försök imorn!
Nu ska ja till jobbet för att jobba mina sista nattimmar. Har gått väldigt bra den här veckan, är säker på att nästa vecka kommer att gå bra också. Men sen ska de bli skönt att få va ledig!

Allt gick bra hos barnmorskan igår föresten, bebisen har vänt sig som den skulle och mig var det heller inget större fel på. So its all good in the hood!


 

 

 




Nu pyser jag och magen till barnmorskan, h...

100media_imag004 (MMS)

Nu pyser jag och magen till barnmorskan, håll tummarna att bebisen har vänt sig!




skoj

   



Såhär roliga är mina sambos just nu. Bara jag och en vild liten bebis i magen är vakna.
När dom behagar vakna ska vi (minus katterna) till mamma för att grilla. Min moster och hennes man är där. Håller på med en polkagriskladdkaka som jag tänkte ta med. Är inne i en bakperiod som heter duga, men här hemma är det ingen som klagar.

Min kropp börjar må lite bra igen efter några dar utan jobb. Igår var en riktig slappardag, träffade 2 blivande mammor för lite picnic och skitsnack i trädgårdsföreningen. Sen träffade jag Anna och vi satte oss på stranden i tannefors för lite ytterligare skitsnack. Strax efter vi gick där ifrån läste jag på corren att det hade blivit knivslagsmål och världens holabalo. Tur att vi inte var kvar, och hoppas att det gick bra för stackarn som blev knivhuggen. Mycket otäckt som händer!
Idag har vi handlat en matta till vårat nya vardagsrum, den vi hade spanat in var nedsatt med 50% så det var bara att slå till. Nu har vi det mesta beställt och klart till vardagsrummet. Bara lampor och tavlor kvar men vi är ganska säkra på vad vi vill ha där med. Ska bli heeeeelt underbart att få vår egna lägenhet med våra egna möbler. Hur bra den här lägenheten än är så är jag så jäkla trött på dessa möbler, att bo längst ner med total insyn och att inte ha nån balkong. 8 månader här får sannerligen räcka.

Hoppas ni har en bra helg!

 

 




hemma...

Fick gå hem från jobbet idag, hade så himla ont i bäckenet eller vad de nu är för kroppsdel. Får jämt så dåligt samvete när jag går hem från jobbet, men nu är de ju faktiskt inte bara jag som är inblandad i den här kroppen så det är bara att ställa upp för laget. Efter denna vecka är det som sagt bara 2 veckor kvar att jobba, hoppas och tror att det kommer att gå bra. Min kollegor är så impade att jag jobbar så här länge, men förutom idag har det fakstiskt inte varit så jobbigt. Har haft tur och hållt mig frisk och kry! Min upplärning har lärt sig bra på de här 3 dagarna så det ska nog gå bra för honom med!

Idag har jag fått skor som mamma beställt av en kompis i Kina. 2 par converse för en billig peng, jo man tackar!
Snart ska vi kolla på Greys och sen sooooova, är helt utmattad!





Istället för China in my eyes har jag China on my feet!




5 veckor...

Idag är det 5 veckor kvar tills beräknad födsel. Får hoppas att den lilla plutten i magen inte vill dröja mycket längre än så, börjar bli ganska tungt nu. Sen att den sparkar som att det inte fanns nån morgondag och hickar som en tok gör ju inte att jag längtar mindre tills den kommer ut. Sen vill jag ju såklart se vad det är för en liten filur som har legat i min mage i snart 9 månander.
Jobbar kväll denna vecka, har min ersättare på upplärning så igår satt jag mest och tittade på honom när han jobbade. Tiden går inte sådär jättesnabbt, men huvudsaken är ju att han lär sig.
Snart kommer en nisse och tittar på vår lägenhet, undrar när han tänkte flytta in isf. Kan va bra att vet hur lång tid vi har på oss att flytta ut.
Nepp, nu ska jag plocka undan lite här...näheeee..nu ringde han precis och sa att han inte skulle komma. Tyckte den var för dyr, det kan jag verkligen förstå.




Nu vet jag faktiskt inte om min mage kan bli mycket större. Men det kan den säkert, den upphör aldrig att förvåna...




helgen

Så var denna helg snart till ända....
Igår var vi som sagt och kollade lite på SOF-kårtegen, blev inte så himla mycket för det var så himla högt plus att vi var hungriga. Så det blev lite kebab och när vi käkat klart var hela paraden slut.
På eftermiddagen/kvällen var vi hos Cattis med familj och grillade. Fick massa god mat och trevligt sällskap! Så underbart att sitta ute, längtar sååå tills vi får åtminstone en balkong.
Idag har vi mest slöat, pappa har bilen. Snäll som han är skulle han byta drivrem innan det blir nåt fuffens med den. För oss blir det nog en fortsatt dag med slöande och säkert något filmtittande. Måste vila upp mig inför en ny arbetsvecka!















Fredagen den 13:e

Dagen började mindre lyckat igår. Kom in 6.20 på jobbet igår lite halvt vaken och ganska stressad. Vanemänniska som jag är tittade jag mig inte för utan förutsatte att skåpet som stått på samma plats i nåt år skulle stå där det brukade, trots att jag såg när dom flyttade det dan innan. Kvar var dock några metallister som jag såklart snubblade över. Visade sig sen att jag inte var ensam om att snubbla på dom, dock var det bara jag som var framtung nog att ramla omkull. Gjorde allt för att skydda min mage och landade således på handlovar och knän. Snabbt som fasen upp på fötter igen för att se alla mina monterarkollegor se chockade ut. Som tur var gick allt bra, men var lite skakig efteråt.

Resten av dagen gick ganska bra, var lite stelare och långsammare än vanligt. Skönt att det inte är så många veckor kvar att jobba. Nästa vecka kommer min ersättare som jag ska lära upp.

Mattias hade också lite otursdag, han hade slutat tidigare och beslutade sig för att promenera hem. Väl hemma insåg han att han inte hade några nycklar, inte heller hade han nån mobil och tanken var att jag skulle hämta honom efter jobbet. Han gick till min mamma som inte var hemma. Fick vandra vidare till sin mamma för att kunna ringa mig så att jag inte skulle stå och vänta utanför hans jobbet. Så hans 1,5 timme ledighet ledde till en vandring runt i Linköping.

Snart kommer Sarah och Milton hit, vi ska se på SOF-kårtegen och sen till Cattis med familj och grilla. Blir en härlig dag!




vadstena häng

Vaken tidigt idag, vaknade redan vid 7 av att det bökade runt i min mage. Inte lätt att somna om när nån övar sina boxnings-skills där inne så det var bara att pallra sig upp. Mattias sover fortfarande den tur-gubben.
Ska till Fia lite senare idag och äta tårta och fira att hon blivit ett år äldre.
Igår var vi i Vadstena. Vandrade runt lite och njöt av det fina vädret. Hade lite picnic också som blev allt annat än nyttig.
Försökte fixa korten vi tog i photoshop men allt jag en gång visste är som bortblåst, Sarah får ha en intensivkurs med mig nästa gång vi ses.


















(Den sista bilden ska jag ta fram om jag nångång undrar varför Mattias är min drömkille)




valborg

I år blev det inte helt oväntat ett mycket lugnt valborgsfirande. Sarah, Björn, Milton, Fia och Amanda kom hit för att fira med oss. Vi lånade mammas lägenhet så vi skulle kunna grilla och njuta av det fina vädret. Dessvärre var inte vädret så fint som man hade kunnat hoppats. Blev grillat men äta fick vi göra inne.
Vi gick bort till Tannefors slussar för att titta på eld och fyrverkier. Sen blev det en maräng/hallon/jordgubb/choklad-tårta, spelade "med andra ord". Jag var med Sarah och vi var så gott som oslagbara skulle man kunna säga. Hade en mycket trevlig kväll med mina favvisar!