sjuk...

Fortfarande lite sjuk här, men det börjar vända nu. Måste vara zinkklubborna!
Idag är det visst nyårsafton, ingen speciell dag känns det som, ska bara vara hemma med familjen. Tänker inte göra nån årsresumé som alla andra verkar göra. Har ju bara jobbat i fabriken hela året, inga nyheter där. 2009 blir nog ett mer händelserikt år, om inte annat så blir det nog bra att börja plugga igen.
Har inte tagit några kort på något spännande så dagens bild (skulle blivit gårdagens men kom inte in på blogg) visar min shoppingskörd från igår. Delar av den iaf.



1. Finfina dieselskor för den fyndiga priset 160:-
2. T-shirt  och hoodie från forever 21
3. Reafynd från forever 21 och victorias secret
4. Köksroligheter, ett set till mig ett till Kahlua
5. Bil-luktagott, (ja, till dig med Kahlua)
6. En bok, som handlar och en sheriff och en snygging i North Carolina. Säkert spännande
7. Favvosminket från benefit
8. Torrschampo från tigi

Det var det de. Inte ens en bråkdel av allt jag har handlat.




busy days

Ojoj, här har jag varit alldeles för upptagen för att blogga, det är tydligt det.
Lördagskvällen blev iaf rätt bra om ni undrar. Efter 3 timmar ultimate fighting (som jag tillslut blev riktigt insatt idag) styrde vi halv 1 kosan mot g-boro. Den stan är sig inte lik, inte när det gäller party iaf. Vi hamnade på ett trevligt ställe där jag varit några gånger tidigare. Blev en kort kväll med lite dricka och lite dans.
Igår var jag vansinnigt trött trots att jag tog det lugnt på lördagen. Var ute och shoppade lite med Sarah sen var vi på Applebees och käkade. Min absoluta favoritrestaurang, hade en rolig servitör med världens mörkaste röst i kombination med riktig sydstatsdialekt. T.o.m Sarah skrattade, hon borde ju vara van kan man tycka. Har inte träffat nån som sat "y´all" så många gånger under så kort tid!
Idag började jag med att gallopera (köra bil) i pyjamas för att hinna hämta Jeffrey på jobbet. Därefter körde jag Sarah till hennes basket. Hann med lite ärenden i the mall innan jag skulle kolla på hennes match. 5 dollar ville dom ha i inträde för att se små highschoolsnärtor springa runt med en boll. Och jag var som vanligt kvinnan utan cash och idag även kvinnan utan telefon. Vågade inte åka iväg för att hämta pengar eftersom jag inte visste när matchen var slut. Så där fick jag snällt sitta i bilen i nästan 1 timme. Var sådär-roligt...
Tillslut kom mitt barn ut och vi käkade mexikansk lunch.
Kvällen bjöd på bio, igen, denna gången såg vi Australia. Allvarligt, jag måste börja kolla upp innan hur långa filmer är. Än en gång satt jag där med en mastodontfilm på 2,5 timme tror jag. Dom hade massa bra avslutningsscener då jag och Sarah sa "finally" eftersom vi började få lite träsmak i rumpan. Men nej då, då skulle ett nytt drama in i bilden och filmen fick så snällt fortsätta. Historien i sig var väl fin, men dom kunde utan problem skalat av halva filmen. Jag och långa filmer går inte så bra ihop.
Nu är det 2 filmer tills som jag vill se på bio innan jag åker hem, tror ingen av dom är så värst långa.
Börjar bli sjuk också, skitont i halsen och känner mig lite febrig. Medecinlandet amerika har dock så mycket bra piller så jag tror inte min sjukdom kommer vara särskilt långvarig. Dom har rätt spännande zinkklubbor som ska reducera sjukdomstiden med hälften om man tar några per dag. Finns även i andra former men just klubbor är ju rätt spännande.
Annars är det bara bra, börjar känna mig utvilad och glad. Saknar folk därhemma bara, särskilt en speciell pojk, men om en vecka är jag hemma igen så nu ska jag bara njuuuuuta av att vara ledig och bortskämd.




dressed for success?

ja, det vete huggarn. Får se vad det blir av med den här kvällen. Först ska jag kolla på en fight tydligen. Karate?judo? Antagligen inte judo. Sen blir det party, om jag inte somnat innan dess förstås. Vi snackar 4 timmar fram i tiden här, herregud vid 11 brukar jag ju sova...




...



Lite underhållning såhär på lördagseftermiddagen. Vet att Kahlua kommer uppskatta det iaf..






lugna fredagen...

Idag har det sannerligen inte hänt mycket här i Winston-Salem. Travade runt i pyjamas till kl halv 4 då vi åkte iväg för att gå på bio.
Sarah hade med sig en kompis så dom såg en film, medan jag och Joanne såg en annan. Filmen för oss var The curious case of Benjamin Button. En film med bl.a Brad Pitt som föddes som gammal och sen blev yngre. Hade inte alls hört om den filmen innan, men den lät ju lite rolig tänkte jag. Rolig var kanske inte det rätta ordet, vet inte riktigt alls hur man ska beskriva filmen (tur att jag inte är filmresencent!). Lång var den med, över 2,5 timme! Både jag och Joanne kom fram till att det var tur att vi inte såg den hemma i soffan, då hade vi aldrig sett klart den. Fast den var helt klart sevärd.
Aja, whatever.
Efter vi kom hem och åt lite mat har jag fortsatt att göra ingenting... En riktigt skön dag, fast konstig nog är jag redan trött. Det tar på krafterna att inte göra nåt.
Imorn ska jag sova länge, för på kvällen ska jag och Adam på dansotek. Får väl hoppas det blir kul, vi brukade ha kul när vi gick ut back in the days. Får väl först och främst hoppas att det blir av, skulle inte förvåna mig om han surar ihop av nån oförklarlig anledning.,...




trötter

Efter en eftermiddag med lifetime-filmer åkter jag, Sarah och Tim för att bowla. Jag vann en av två matcher (?), den andra låg jag bara några poänger efter med och den sista vet jag inte vad jag styrde med.
Efter en vild jakt på vin runt halva stan kom vi äntligen hem. Är jättetrött och osocial så det blir nog att jag håller mig upp på mitt rum resten av kvällen. Det blir för mycket av det goda ibland. Får höra minst 20 gånger om dan hur mycket alla älskar mig och att det är det bästa som har hänt på hela året att jag är här. Jag uppskattar det, verkligen, men tillslut vet jag inte riktigt vad jag ska svara. "ok, thats nice", eller "thanks"? Det blir lite panikkänslor blandat med prestationsångest. Det känns som om dom har målat upp en supderduper-bild av mig som jag inte riktigt kan leva upp till just nu. Jag är verkligen inte helt på topp, jag mår rätt ok men den energin jag har räcker inte till att vara rara svenskan en hel dag. Jag vet att dom inte ställer krav på mig att jag ska vara på ett visst sätt, men det blir dock nånstans en liten press bland alla komplimanger.
Nu ska ja kolla en film, sen blir det sova av. Försöker att inte vända på dygnet alltför mycket. Är t.o.m morgonpigg nu!
Later alligator!



what to do?

Ojoj, nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till.
Förra året när jag var här var det meningen att jag skulle träffa Cavan, som var min bästa kompis andra halvan av året då jag bodde här. Det blev aldrig av, för han slutade plötsligt höra av sig. Fick en förklaring i april nångång då han skrev att hans fru förbjudit honom att träffa mig för hon var så svartsjuk.
Fick mejl nu i höstas att hon hade blivit bättre och att han fick träffa mig. Hon blev t.o.m kompis med mig på fb och myspace. Fick mejl av henne häromdan om att jag var välkommen till dom och träffa hela familjen. Nån dag senare fick jag mejl av Cavan som ville träffa mig och bad mig ringa nåndag. Och så precis nu fick jag ett nytt mejl då hon vill överraska Cavan den 3:e januari. Jag ska ha all kontakt med henne och hon vill inte att jag ska ringa till honom för att förstöra överraskningen. Jag får inte heller berätta nåt för Adam.
Jag får alltså träffa honom min nästsista dag här och inte prata med honom förräns då heller. Och Adam måste jag ljuga för eftersom han lär undra när vi ska träffas.
Jag tycker hela grejen är bullshit. Cavan vet att jag är i Winston, han vet att jag vill träffa honom och han bad mig ringa. Då ska jag alltså helt sluta höra av mig så han kan bli "överraskad"? Jag tror det hela handlar om att hans fru inte vill att jag ska prata med honom om inte hon är med.
Frågan är vad jag ska göra nu? Ringer jag honom kanske hon blir sur och förbjuder honom att träffa mig igen. Men inte fan tänker jag ringa till en främling för att få tillåtelse att träffa min gamla bff.
Ska ner och rådfråga Joanne, hon är rätt klok...



god jul igen

Idag är det min tur att fira jul. Morgonen började med att vi fick våra stockings. Jag fick lite cremer, en ljusstake som jag fick välja ut själv igår (spännande va?) och lite smycken.
Sen var det dags för riktiga julklappar då jag fick änu med smycken och cremer, haha, Fick även en klocka, kanoners!
Efter det käkade vi julfrulle och nu väntar jag på Tim och Sarah som är på starbucks och köper kaffe.
Resten av dagen blir nog rätt lugn, allt är stängt idag så det blir nog bara soffhäng med lifetime-filmer hela dan.
Igår hann jag med mina sista-minuten klappar + lite till. På kvällen var jag, Sarah och Jeffrey i Tanglewood park för att kolla in Festival of light. Det är som ett gigantiskt novemberljus (för er i Linköping), fast man åker bil i en park i ca 1 timme. Har varit där alla jular jag varit här och det är alltid lika fint.

 Lunch på Panera bread

 En opiffig Lena

 Fick en välbeöhvlig manikyr, mina händer är mycket glada nu!!

 På väg in till Festival of light

 Jeffrey var trulig och ville sova i baksätet...

 ..och Sarah skickade hellre sms. Roliga barn

 Jag o mina "små" barn

 

 Paketinslagning

 

 Jeffrey med sitt favvogodis, ahlgrens bilar!

 Julklappstudelning



 


Sådärja! God jul!










God jul!

God jul till er alla hemma i sverige som firar idag. Själv får jag vänta tills imorn, gör inte så mycket har ingen julstämning ändå.
Måste hitta julklappar till pojkarna idag med, inte lätt för när ja frågar vad alla vill ha svarar dom bara att ha mig här är den bästa julklappen. Vad ska jag göra då? sätta ett rött snöre runt mig?
Har skaffat skype idag också om nån känner för att lägga till mig där. Bättre sent än aldrig eller?
Nu ska jag ge mig ut i julhysterin, Sarah är sjuk så im flying solo hela dan tror jag. Sedärja..
Jag hoppas iaf att alla ni hemma har en riktigt fin dag, tänker på er alla och saknar er. Om 2 veckor är jag hemma igen!
puss



onödigt vetande

ett liten grej jag har fått för mig på senare tid är att kolla upp skådespelarna i alla filmer jag ser på imdb.com. Jag tror det kan vara ganska bra träning för mig som har riktigt dåligt ansikstminne. Idag t.ex. lärde jag mig att Lexie från Greys är huvudpersonen i Not another teen movie. Hade ni tänkt på det va?
Jag blir så jäkla nöjd om jag ser på film och känner igen nån, men ingen tror mig. Knappar in lite snabbt på imdb, och vips så visar det sig att jag har rätt! in ur face!




full rulle

Har inte hunnit skriva på ett tag, har bara varit hemma i vaket tillstånd en timme det senaste dygnet.
Igår kväll var jag i Asheboro och hälsade på Adam. Var först i hans slåss-studio (karate?kickboxning?judo? nee..inte judo) och kollade på när han undervisade. Sen åkte vi med hans små pojkar och käkade kinamat. Fast dom är inte så små längre, 6 och 8 år. Var 3 år sen jag träffade dom ordentligt och konstigt nog känner dom faktiskt igen mig. Jag däremot, fattar inget av vad dom säger. Jag vet att Charlotta hade problem med det när hon var och hälsade på mig, men då förstod jag iaf. Nu nickar och ler jag och hoppas på att dom inte ber mig utföra akrobatik. Träffade flickan en snabbis också, lika söt som vanligt!
Sen åkte vi för att ta en öl, första gången i Asheboro faktiskt. Dom har haft alkoholförbud innan, dom röstar om det varje år. Och nu ville tydligen bli majoriteten ha sprit. Så Adam hade fått bygga nån bar som han var så stolt över och ville visa upp. Kvällen avslutades med bio, "Yes man", som var riktigt rolig!
När jag åkte hem sen var det nästan 10 minusgrader, fatta att temperaturen har sjunkit med nästan 30 grader sen jag kom hit?! Fast nu ska det tydligen bli varmare några dar igen...
Idag har jag kollat på Sarahs basketträning och sen shoppat all by myself, vilket var riktigt skönt som omväxling. Egentid är sannerligen en bristvara i det här huset. Medans jag har skrivit det här inlägget har min värdmamma kommit in i mitt rum 4 gånger och lagt sig brevid mig i sängen 2, haha! I natt somnade hon t.o.m här, hon var iaf här tills jag somnade. Fast jag ska inte klaga, har världens finaste extrafamilj som jag älskar och som får mig att må bra och känna mig så välkommen. Men jag är rätt nöjd att jag har lås på min dörr.
Nu är jag så utmattad att jag är osäker på om jag kommer ta mig ur sängen nåt mer ikväll. Kl är trotsallt halv 8 så det kanske är dags att sova?!

 Sarah ute på tur...

 Underbetts-Lena ute på tur...

 Joseh jobbar, vet inte varför han ser så suspekt ut

 Adam och Austin

 Dalton som har blitvit jättestor!!

 Julegranen

 Joanne på Starbucks



ujuj

snart kommer FBI hit, för andra gången idag. Den här gången ska jag inte sova förbi det hela. Berättar mer sen, om jag fattar nåt vill säga...



spänning på torpet

Glömde berätta att det faktiskt var lite drama idag också. Mitt i vårat filmtittande går Joanne ut i köket och börjar tokskrika. Jag och Sarah springer ut och ser att det forsar ur vatten från den nya diskmaskinen, som en riktig exorcist-diskmaskin. Tim kommer till undsättning och stänger av vattnet. Då är hela köket överfullt med vatten så vi tar fram alla handdukar vi kan hitta och tassar sen runt med en varsin handduk under fossingarna i ca 15 min. Är inte det spänning så säg? Jag är i det märkligaste av länder, och det här är det mest dramatiska som hänt mig.
Eller vänta, idag när vi var ute på tur körde vi om en riktig gangstabil. Jag sa till Sarah att den var glittrig och fin, för det var den. Hon noterar att nån har skjutit i framrutan, inga konstigheter med det. Sen väljer afroman att köra om oss och vinka glatt. Jag vinkar tillbaka, vill ju inte riskera att bli mördad för att vara oartig. Sarah blev helt förskräckt "Leeeena, he´s smoking weed!!!" Och då kan man inte hälsa? End of stories. Helt poänglösa båda två.
he på er



Andra dagen...

Idag vaknade jag lite senare och lite tröttare. Tråkigt var väl det då Joanne hade gjort iordning världens brakfrukost med pannkakor och allt.
Skjutsade hem Jeffreys kompis och sen han själv till jobbet. Sen var det dags för mig och Sarah att shoppa igen. Vi malde igenom mina favvo-outlets + target och pier 1.
Käkade lunch på Billy bobs, mycket nostalgi som vanligt. Det var där jag och mina brudar hängde i princip varje kväll. Det var tider det...
Handlade inte så mycket, en tröja och skärp + lite bra att ha grejer på Dollar Tree. Hittade mest en massa saker jag vill köpa till andra, julklapparna blir inte så svåra i år iaf...
När vi kom hem stod middagen på bordet. Var inte så hungrig tyvärr men lite fick jag ner iaf.
Resten av kvällen bestod av Scary Movie 1 och 2 som gick på tv, då var jag mer än nöjd. Fick åka iväg en tur för att inhandla mer vin mitt i allt bara. Sarah körde, tänk att hon blivit så stor att hon får köra....Första affären vi åkte till vägrade sälja alkohol till mig eftersom mitt körkort är helt förstört, kan verkligen inte se att det är jag. Åkte hem för att hämta mitt svenska körkort innan vi åkte till nästa affär. Där kollade dom inte ens leg. så det var ju just typiskt. Det är fint att jag iaf lätt kommer in i vanan att vin finns överallt, dygnet runt.
Kallt har det varit idag, började på 15 grader, men nu senast vi var ute var det nere på nollan. Ska bli kallt i 2-3 dar nu innan det blir varmt igen. Det är fint hur temperaturen svänger med 20 grader bara sådär, inte lätt att veta vad jag ska ha på mig.
gonatt

  Min lilla vovve, som blivit gammal och trött....

 Sarah lunchar på Billy Bobs, tur att en av oss åt nyttigt iaf...


Jag vet verkligen inte vad jag ska ta kort på, jag tänker varje gång innan jag åker hit att nu jäklar ska jag ta en massa kort. Men när jag väl kommer hit sen så känns allt så vardag och naturligt och inte alls nåt värt att fotografera. Imorn ska jag ta kort på allt jag ser och sen ska jag bombadera er med bilder!



day 1

Så har min första dag i rätt del av amerikat slutat.
Efter min slackerförmiddag i soffan hämtade jag Sarah. Hem så hon fick duscha och fixa. Iväg för matinhandling, älskar mataffärerna här, dom har verkligen allt! Sen åkte vi på kalkonjakt, kalkonaffären ligger precis vid the mall där det var sjukt mycket folk. En liten biltur som borde ha tagit 10 min tog istället över en timme pga all trafik. Med en fin kalkon åkte vi iaf hem för att lasta ur all mat. Sen var jag bara tvungen att åka till en riktig affär, mataffärer ger mig inte riktigt samma glädje som klädaffärer. Hamnade på Marshalls men köpte inget, får ta ett längre kik imorn tror jag. Lite knas med mitt amerikanska kort också. Eller knas och knas, min bank har tydligen blivit hackad så mitt kort funkar inte. Ska ha ett nytt liggandes här i huset nånstans hävdar min familj.
Sen försvann min familj för att sjunga julsånger på nåt hospice. Godhjärtad som jag är passade jag på att ta en powernap.
När jag kom ner satt Sarah med en kompis och kollade på en gammal film. Nu vet jag vad jag menar med gammal film och varför jag inte gillar dom! Det var nån westernfilm, en kvinna som blev jagad av bin tillsammans med sin dräng. Han var kär i henne tror jag, men hon skulle gifta sig med den rika mannen, just typiskt. Inte min cup of tea direkt. ( Men jag tror att hon valde drängen tillslut, illa vore det annars)
Nu senast började jag titta på Dark Knight, men det var inte lätt att hänga med i svängarna när Tim installerade den nya diskmaskinen samtidigt. Verkade inte gå så bra. Så nu slänger jag in handduken för idag och laddar upp för imorn istället.
Kom att tänka på att jag inte varit på Starbucks idag, vilket slöseri med amerikatid!

 Sarah mathandlar

 Egentligen bara för Kahlua, nåt för din goodie-box?




piggelin

Vaknade kl 8 i morse, pigg som mört. Skönt!
Har käkat frulle och glott på film med Joanne ett tag. Sarah är på livräddningskurs hela dan och pojkarna sover än. Så det blir nog några timmar till i soffan, sen får vi se. Måste ge mig ut i stan på nåt sätt idag iaf. Kanske påbörja min shopping?! Ska kolla hur läget ser ut på mitt amerikanska konto, kanske finns några slantar kvar sen förra året...
Hm...inte mycket mer att säga nu. Jag är så glad över att vara här iaf!
puss hej




Mardrömsresan

Ojojoj...äntligen framme, men det var ingen dans på rosor den här gången det kan jag lova.
Min resa började redan i onsdags eftermiddag då jag styrde kosan mot Ester i sthlm. Tänkte kombinera nytta med nöje och sova där. Fick träffa hennes söta bebis och catcha upp lite, det var inte igår vi träffades direkt.
Kl. 8 på torsdagen gick jag upp för att ta mig till Arlanda. Flög till London där problemen började. Dom boardade planet för att alla sen skulle av igen. Tur för mig var jag lat och tänkte vänta lite innan jag gick på. Tillslut kom vi iväg med ca 1,5 timmars försening. Resan över Atlanten gick bra, fick jättegod mat (hade jag varit den som stampat med fötterna vid god mat hade jag varit ansvarig för turbulens.) Såg några filmer och sov nån timme. Kom fram till NY rätt försenade. Tog sin lilla tid att ta sig in i landet (hamnade i alla fel köer som gick). Hämtade min väska och slapp få den genomsökt. Med 20 min tillgodo tills mitt nästa plan sprang jag som en tok till väskinlämningen där jag fick beskedet att i Raleigh skulle jag verkligen inte hamna den kvällen. Fick en ny biljett till fredagmorgon, en hotellnatt på Ramada Inn och matcheckar för 15 dollar. Lite ledsen i hågen tog jag mig tiil där shuttlebussarna skulle gå. Möttes av ett trettiotal människor som också blivit strandade i NY och skulle till ramada. Dum som jag är hade jag inte skrivit upp några nummer till min familj, men kom som tur var ihåg hemnumret. Ringde och pratade med en mycket ledsen familj. Höll humöret uppe tills vi fick reda på att ramada var fullbokat och vi inte hade några rum. Där hade vi stått som fån i 45 min. Jag hittade ett svenskt pensiopar som jag gick tillbaka med till terminalen. Pratade med American Airlines som inte kunde fixa nåt nytt hotell, ge oss nån kompensation eller nånstans att sova Det var tydligen stört omöjligt. Sura blev vi givietvis och krävde att få prata med nån chef. Han var en snäll man som fixade hotell på Hampton inn och taxi dit. Kl. kvart i 1 kom jag in i mitt rum, dvs kvart i 7 på morgonen svensk tid. Ett riktigt tippentoppen hotell fick vi tydligen (en man i taxin blev så exalterad när han hörde hur bra hotellet var att han undrade om det gick att beställa söta mexikanska tjejer dit, chauffören blev rätt tyst då.) Var tvungen att vara vaken ett tag bara för att njuta av rummet. Njutningen var dock inte lång, precis när jag skulle somna hör jag hur det börjar rassla i min dörr. Ni vet ju att jag är rätt paranoid men det här lät bara för nära för att jag inte skulle reagera. Öppnande dörren och utanför står ett mindre gäng som tydligen fått samma rum som jag. Tråkigt för dom. Men tänk va stört, jag hade inte ens haft rummet i en timme...
Kl 20 över 5 på morgonen började min väckningsprocedur jag hade anordnat. Mobilen larmade, klockradion larmade och receptionen ringde. Vaknade dock innan allt detta inträffade.
Ner till shuttlen som tog mig och mina nyfunna vänner tillbaka till JFK. Checkade in oss och väskor, allt frid och fröjd. Åt upp mina 15 dollar i matcheckar och gick till gaten. Vi hade inte fått några sittplatsnummer men tänkte inte mer på det. När planet boardade började vi dock ana misstanke när alla fick gå på planet utom vi. Planet var överbokat men dom hade hoppats på att alla inte skulle komma. Så där stod vi igen... Ringde hem till min familj eftersom jag visste att Joseph var på väg för att hämta mig. Ingen hemma. Smsade mamma som fick mejla min värdpappa som i sin tur fick ringa Jospeh.
American Airlines var väldigt samarbetsvilliga, åtminstonen efter lite hårda ord. Trot eller ej, men dessa hårda ord kom inte från mig. Jag har faktiskt varit väldigt lugn och resonlig under hela det här kaoset. AA erbjöd oss iaf att  flyga med Delta från LaGuardia samt 250 dollar i värdecheckar. En taxi hämtade oss på JFK och tog oss till LGA. Där checkade vi in och allt verkade äntligen gå bra. Förutom att jag hade blivit "speciellt utvald" för extra kontroll, dvs kroppsvisitering. Jag är ju rätt så kittlig och jag tror inte att hon som visiterade mig var van vid en fnittrade människa att visitera. Hon kallade mig crazy lady (lady?!!).Men vi kom iaf på planet. Då kom snön. Och alla fick lämna planet igen.
I princip alla flighter från LGA ställdes in pga snön. Så där satt vi igen, efter tredje försöket att lämna NY. Ringde till Joseph som hade fått min väska iaf, "i told dad i got the bags, but no swede". Jag sa åt honom att roa sig i Raleigh tills jag hörde av mig.
Jag och mina pensiovänner gick för att dränka sorgerna i mat och öl. Efter ett tag gick jag för att kolla hur det gick med vår flight. Då helt plötsligt börjar dom boarda ett plan till Raleigh. Jag vet inte om det var för oss som fick lämna planet eller om det var först till kvarn men kubbar iaf iväg för att hämta dom andra och sen tränga mig fram i kön. På planet igen, nästa för bra för att va sant men jag får killen som jag hamna brevid att smsa Joseph att jag borde va på väg. Får reda på att planet måste av-isas innan vi kan lyfta och att detta borde ske inom en timme. Får alltså sitta i ett litet litet flygplan i en timme utan att göra nåt. Efter en timme och en stunds av-isning lyfter vi äntligen, får dock en riktigt hoppig flygtur den första tiden.
Landar i Raleigh och galloperar till bagage claim där Joseph står. Från att ha varit i ett snöigt NY hamnar jag helt plötsligt i 20 grader värme i NC. Framme vid bilen ska han stolt visa att han redan har hämtat min väska. Väska som i EN väska, jag hade checkat in två. Tillbaka till terminalen och försöker hitta min andra väska. AA-kvinnan där var otrevlig och förklarade att väskor inte kan prata och att dom inte har nåt ansvar för den trots att väskan flög med dom. Tillslut hittade vi den ändå och styrde kosan mot Winston-Salem.
Knappt 2 timmar senare hemma i mitt gamla hem. Och det känns verkligen som igår, det är helt sinnesjukt. Allt känns som vanligt, det känns som jag har varit borta en vecka kanske. Förutom att min stackars hund i princip har blivit blind.
Nu har jag iaf kramat alla och druckit vin och myst med Joanne. Efter en nästa 40 timmars resa är jag nu mer än redo för att sova. Är säker på att jag kommer känna mig pigg och fräsh imorn, jetlagen verkar inte bita på en sån här reseupplevelse.
Förlåt om det nästan blev en hel bok, men det går inte riktigt att förkorta det hela mer än såhär.
Stavfel skyller jag på vin och trötthet. klockan är nu 5 på morgonen svensk tid. Nästan 2 dygn sen jag började min resa, med ca 6 timmars sömn i bagaget.

dagens bildskörd

  mitt fina hotellrum

  Snökaos i NY

 mitt rum de kommande veckorna. Till mor: det är Jeffreys rum som är omgjort, skillnad va?



nu så

Äntligen har dom dragit pengar för min flygbiljett. Var sannerligen på tiden och nu kan jag lugna ner mig ang. det också. Så om en 8 dar drar jag till Amerikat! Har bara två arbetsdagar kvar nu, så jag har gott om tid att förbereda mig nästa vecka.
Nu kallar tvättstugan!



wihoo

Fick antagningsbeskedet för min ansökan idag. Och jag kom in!! Så i nästa år blir det beteendevetenskap för hela slanten. Så jäkla skönt, nu vet jag att jag har nåt att göra och att jag åtminstone har CSN att leva på. Är riktigt glad och tacksam att jag kom in redan på första urvalet. Ibland är jag en riktig turgumma!
Och efter den nyheten kombinerat med massa morgonmys hoppas jag verkligen att mitt flow håller i sig idag.

Bjussar på en fin bild från julfesten i fredags:



Samt en mindre bra bild, det ser ut som om vi är ett gäng tokar på fabriken. Alla med galna blickar




skitbil

Idag var jag så lycklig, skulle gå hem från jobbet tidigt. Stämplar ut, allt frid och fröjd. Sen får jag inte upp dörrjäveln till min bil. Fick upp passagerardörren och klättrar mig in. Bilen start fint och rutorna blir skrapade. Men sen, ja då går det inte att stänga passagerardörren. Den bara studsar. Försöker med centrallåset som då hakar upp sig och låser-öppnar-låser-öppnar. Fick ringa pappa som var ute i mantorp och inte skulle komma in till stan förrän om en halvtimme. Så jag får så glatt vandra in på jobbet igen. Pappa kommer men kan inte lösa mitt dörrproblem, plockar fram ett spännband som ska fixa det för stunden iaf. Då drar jag ilsket till dörren en sista gång, och den stänger sig. Bara sådär. Drygt en timme efter jag stämplat ut var jag äntligen på väg hem.
Nu överväger jag att sälja bilen och köpa en traktor...eventuellt en ponny.




full rulle

Det här blev en håll-i-gång-vecka. Jag säger ju det! Det är verkligen varannan vecka.
I går var jag hos frisören. Idag tvättar jag, imorn kommer Sarah och leker med mig.
På fredag har vi julfest. Lördag ska jag öla med mamma och sen kanske gå ut med Fia och Tessa. Ni ser, det är full rulle för mig.





dröm eller verklighet?

Ibland drömmer jag så himla konstiga saker som ändå ter sig att vara rätt normala. Tänkte på det igår när jag träffade Helena. Vi pratade om jobb på mcd bl.a. Då sa jag att jag hade träffat ägaren till vårat mcd rätt nyligen. Och att jag hade haft mina fabrikskläder på mig och han sagt "Lena, jag är så jävla trött på att se dig i dom där kläderna. När kommer du och jobbar här?". Ungefär när jag berättade det insåg jag att det nog bara var en dröm, vart skulle han ha sett mig i dom kläderna liksom? Och hur skulle det ha tröttat ut honom?  Lite otäckt det där, jag kanske går och minns saker som inte ens har hänt.



myspys...