Lilltjejen blir stor

Idag var det 7 månader sen vår lilla skrutt föddes. Tiden bara springer iväg!

Då vi köpt en ny elektronikpryl till hemmet, en apple-tv, har Mattias var lite sisådär på den sociala fronten så jag och Isabelle har hängt med Ida och Casper istället. Han blir 8 månader idag!
Vi käkade lunch på stan, följt av lite shopping och avslutade med fika. Blev några tröjor till mig och maraccas till Isabelle. Dom blev ganska poplära. Roligt är det när jag rasslar med dom, själv tuggar hon mest med på dom eller dunkar dom i huvudet så hon börjar gråta.
På kvällen var jag på vattenträning med mamma, härlig avslutning på helgen.
Såg precis en film; "leap year" och kan absolut inte rekomendera den till någon. Det enda roliga var irländskan och då främst när jag och Mattias började prata irländska med varandra. Så filmens rolighet byggde på att vi själva är så fantastiskt roliga!

Gonatt på er!



Maraccas och badtoffel = lika intressant!


Fungerar lika bra som flöjt!


Min lilla gladfis!




Badkaret

Det nya badkaret invigdes precis och fick 2 tummar upp av Isabelle. Nu kan hon äntligen sitta i sin lilla badstol och använda båda armarna till att plaska utan att jag hänger i den ena. Tömningen av badkaret gick sisådär, botten täckte avloppsbrunnen så badrummet blev lite översvämmat...






Skruttan...

Igår var till en början en bra och rolig dag, men avslutades lite jobbigare.

Var en sväng på stan med Ida och Casper som vi inte träffat på länge. Sen mötte vi upp en tjej från babycafét på lunch på von Dufva. Har alrdig ätit där och det var riktigt riktigt gott!

På eftermiddagen skulle vi prova på öppet hus som är som babycafét fast för lite större barn också. Passade min Isabelle perfekt, då hon gärna leker lite mer hårdhänt än vad hennes jämnåriga gillar.

Efteråt skulle vi till läkaren för att kolla upp hennes hosta som inte ger med sig. Trodde inte det skulle ta så lång tid och hade planerat in storhandling med Suzanne. Tog lite längre tid än väntat då hon skulle inhaleras och det var flera före på tur. Hon hade inte sovit sen innan lunch och var riktigt trött. Efter en pytte-powernap skulle hon ha den lilla tuben framför ansiktet i flera minuter. Duktig var hon även om det inte uppskattades helt. Fick hostmedicin utskrivet också. 2 timmar senare kom vi hem så jag fick bara lämna henne med sin far och åka iväg och storhandla själv. Inte mig emot, är skönt att slippa stressa! Köpte en ny micro också, våran sjunger verkligen på sista versen.

Hon är sa aktiv nu, under tiden jag skrivit detta har hon krupit iväg till badrummet och jag hämtade precis tillbaka henne hit.
Idag ska inviga nya badkaret vi har köpt, borde bli succé. Ikväll ska vi äta middag hos mamma!



Redo för vår

Usch vilken jobbig natt vi har haft. Vi har varit bortskämda med en dotter som somnar runt 7 och sedan sover hela natten och vaknar tidigast 5-6. Detta har pågått i ett par månader, men i natt bröts alltså den trenden. I flera timmar var det gnäll, skratt, gråt och varje gång jag trodde hon hade somnat och precis vågade stänga ögonen så var det hela igång igen. Mattias fick lägga sig på soffan så att han skulle få sömn iallafall. Tillslut provade jag att ge mat (trodde verkligen inte att hon kunde var hungrig). Slukade en flarra och somnade direkt. Förstår ju att min natt är ett hån mot vanliga småbarnsföräldrar, men idag mår jag ungefär som allra första bebistiden då man inte fick nån sömn.
Nog om detta!
 
Idag ska vi träffa lite andra bebisar och mammor på lunch och sen gå till öppna förskolan. Blir skoj!

Nu måste jag jag rätt i min lilla illbatting, mycket hyss blir det!




Redo för varmare väder med två nya vårjackor!




Tjejkväll

Helgen har varit toppen!
Avslutade veckan starkt med ett bodypump-pass. Var faktiskt lite starkare än jag trodde så nästa gång ska jag utmana mig själv lite mer.
Suzanne kom på middag och hängde lite. Hade gjort en chokladkaka modell nyttigare som blev ännu nyttigare då jag missade att ha i smöret. Det upptäckte vi dock efter vi provsmakat och konstaterat att det var god!

I lördags tog vi det mest lugnt. Jag och Mattias åt lunch ute vilket inte hör till vanligheterna. Sen kom Stoffe för att ha spelkväll med sin far och jag åkte iväg till Sarah för tjejkväll. Med var även Cattis, Ida och Amelie.
Sarah hade gjort jättegoda kycklingspett, klyftpotatis och dipsåser till!
Pratade och pratade i oändlighet och så härligt att få ventilera allt mellan himmel och jord med sina tjejkompisar. Jag och Cattis kastade in handduken sist och åkte inte hem förrän kl halv 2. Tur för mig att Mattias tog Isabelle på morgonen sen.

Igår städade vi lite, var och fikade hos Sarah och avslutade helgen med ytterligare ett träningspass. Gick på vattenträning med mamma och det gjorde susen för mitt lite lätt illamående. Var lite kallt i poolen, är ju van vid 34 grader på babysimmet.

Hoppas ni också haft en bra helg!



Middag!


Storebrorsmys!


Lilla städhjälpen!




Nytt husdjur

Glömde ju berätta om vårat nya husdjur vi införskaffade igår. En Learning Puppy från Fisher Price. Efter Sarah tipsade om dom har jag varit lite sugen och nu hittade jag en begagnad i toppenskick här i stan.
Den pratar och sjunger, men än så länge verkar Isabelle mest intresserad av att äta på den. Att den låter är bara en bonus. Fin är det iallafall och kommer förhoppnigsvis väl till användning!






Busy wednesday!

I dag har det varit full rulle igen. Efter en liten vaken stund vid 4 i natt tog vi sovmorgon till halv 8, kändes välbehövligt!

Träffade Malin och hennes lilla Linn för en lunchdejt på stan. Snurrig som jag är tog jag fel på tiden och kom 40 minuter för tidigt. Trots att jag flera gånger kollade telefon för att se så att tiden stämde. Var hursomhelst  trevligt att träffa henne igen!
Är lite avundsjuk på alla mammor som börjat jobba lite nu, vore skönt att få göra nåt annat om bara för nån dag då och då. Drömde till och med att jag var tillbaka på jobbet, hade med Isabelle in på fabriken och ställde henne i ett hörn redo för arbete. Alla såg lite lätt besvärade och hintade lite fint att jag faktiskt inte jobbade där längre. Känns härligt att jag drömmer om jobb i en fabrik!
Hursomhelt! Lunchen var trevlig och efteråt gick vi en liten vända på stan.

Hämtade ut paket och passade på att hälsa på mamma när vi ändå var i krokarna. Därefter vandrade vi bort till andra sidan stan för att leka lite hos Sarah och Milton. Lilla Isabelle lyser upp som en sol när hon får se sin idol och idag skrattade hon högt åt hans tokerier. Isabelle är mer av en fnissare annars, även om alla andra läten hon gör kommer ut med besked!

Hem och hängde lite med min kära innan det var dags att inta sporthallen igen. Body Combat stod på schemat och jag och Ida delade nog inte ut dom hurtigaste kickarna eller slagen. Men fasen vad roligt det är, verkligen allsidig träning!  Nu ska vi bara komma i form också.

Idag spexade för övrigt Isabelle till det med en ny färdighet som jag inte känner mig helt till mods med. Gick ut i köket en liten sväng när hon satt på sin lilla lekmatta. När jag kommer tillbaka in i vardagsrummet STÅR hon upp lutande mot sin leksakslåda. På mycket svajiga ben ska tilläggas. Hon har inte på långa vägar tillräcklig balans eller styrka för att kunna stå så där, men tydligen så kommer man långt på ren kämpaglöd. Gjorde några mer tappra försök, men det ville inte riktigt till sig när jag tittade. Så fort jag tittade bort däremot så stod hon vinglade nöjt igen!

Hoppas ni haft en fin dag!





Titt-ut under soffbordet!


Så mycket ömhetskänslor den här bilden ger; sitter där med sin lilla bok och kikar...


Med sikte på leksakslådans insida!


Kvällsmys/bus med morsan!




Måndagmorgon

God morgon på er! Eller god lunch!
Dagen började redan kl 6 då Isabelle vaknade av sin fars väckarklocka. Tur att jag är någolunda morgonpigg nu för tiden.
Helgen har varit lugn, i fredags var jag på mitt första konditionspass, efter 2 styrkepass. Körde body attack och ångrade mig bittert redan under uppvärmingen. Fy helvete säger jag bara! Skönt efteråt iallafall.
På kvällen kom Suzanne för lite fredagshäng.
I lördag var jag en vända på stan med mamma och sen har det mest varit slappande och lite fixande i lägenheten. Sänkte Isabelles spjälsäng, så livlig som hon är, var det bara en tidsfråga innan hon skulle kravla sig ur.
Isabelle har också tagit sina riktiga kryp-"steg". Mitt i allt kravlande och gungande på alla fyra, tog hon några riktiga kryp med utomordentlig teknik! Min duktiga flicka!

Idag ska vi ner en vända på stan och när Mattias kommer hem, blir det en sväng till gymmet för min del.





Dagens leopardbebis!




Träningsvärk!

Med mål på att slippa vassen 2012 har jag nu bestämt mig att bli lite hälsosammare, men både träning och mindre snaskande.
Resultatet hitills består bara av träningsvärk, lite olika muskler varje dag. Idag är det magens tur, märkligt egentligen för när jag tränade härdomdan kändes det som om alla muskler där hade försvunnit  i samband med graviditet och barnafödande. Så egentligen är det ju positivt, det fanns nån liten muskel långt där under!
Idag är det dags för bodyattack, det var mitt favvo-pass förrut när jag tränade. Eller absolut bäst var när jag bodde i USA och körde bodycombat med en arg gammal militär. Oj vad han skrek och oj vad man inte vågade lata sig. Men fit det var jag!

Igår var Ida och Casper här en sväng och vi gjorde handavjutningar som vi hade fått av dom i dop-present. Blev överanskade bra! Nu ska dom bara stelna i några dar och sen stoppa i ett kort.

Hoppas ni får en bra dag!



Isabelles...


...och Caspers!




Mat och bad

Idag har varit en toppendag som bjöd på en liten sovmorgon.
Träffade Sarah, Cattis och Ida med alla barn på IKEA för lunch. Helt perfekt ställe att äta på, billig mat och barnen kan roa sig! Trevligt att umgås med mina fina vänner, och såklart med alla fina barn!

Därefter åkte jag och Ida in till stan igen för att gå på babysim. Väl i omklädningsrummet upptäckte jag att jag glömt våra badkläder, hade bara packat ner handdukar och det kommer man inte så långt med. Deppade ihop lite innan Ida kom på att hennes kille var ju där med bilen. Så jag fick låna den och körde hem lite snabbt för att hämta det glömda godset.
Babysimmet var toppen, Isabelle var glad som vanligt. Idag prövade vi något nytt; hade på mig en t-shirt och så skulle hon hålla fast i den på min rygg. Instruktören gick bakom och höll koll på Isabelle, men hon var mer intresserad av de andra barnen och att dra mig i håret.

Hemma igen tänkte vi att det skulle bli vila, men det blev bara en snabb powernap innan hon ville fortsätta i sin ivriga manér. Hon har blivit en fena på att kravla sig runt på golvet, och snabb börjar hon bli. Roligast är att jaga efter mina rosa foppatofflor eller några tygklossor.

Vi har ju börjat med att hon ska somna själv nu, började strax innan nyår och det fungerar riktigt bra. Vi lägger henne, låter henne gnälla lite och om hon börjar gråta går vi in och ger nappen och sen direkt ut igen. Idag behövde vi bara gå in en gång och från att vi la henne somnade hon på ca 10 min. Är så tacksam att det fungerar och hoppas verkligen att det håller i sig!


Nu blir det lite glo på tv, ska se den nya serien på femman vad den nu hette....




Favvo-toffeln


Med sikte på högtalarna...


...men hittade Bingbongs svans istället!




Återvinning

Tidig morgon idag igen, när Mattias åkte till jobbet fick även min dag börja. Men hellre en tjej som sover hela natten och är pigg och glad på morgonen!
I eftermiddag ska jag äntligen masa mig iväg till gymmet. Nu är det dags att få av dom här mamma-kilona så jag slipper gömma mig i vassen i sommar.

Igår hade Isabelle på sig mina gamla sparkbyxor. Det är kul att vi sparade några plagg från när jag var liten iallafall. Har även lite böcker och leksaker i källaren. Vet inte om Isabelle kommer uppskatta sin mammas gamla grejer eller om det bara är jag som gillar tanken. Blanda gammalt med nytt kanske.

Hoppas ni får en fin dag!







Kolmården

Hallå!
Igår var vi som sagt på Kolmården och göttade oss bland alla fina djur. Dom hade nåt special-öppet med fritt inträde och allt.
Isabelle var inte sådär jätteintresserad av djuren just, men log glatt mot alla människor hon såg. Lite intresse visade hon för surikaterna, dom var väl minst i storlek också.
Himla trevligt hade vi det iallafall!
Idag har vi varit på IKEA och köpt en stor spegel till hallen, nu ska bara pappa komma och sätta upp den också. Mattias är ute på äventyr så mamma har varit här och käkat middag och kollat på film. Såg "my name is Khan", men har inte sett klart den än för det var tydligen väldigt väldigt lång. Får fortsätta imorn, väldigt spännande var den iallfall.

Julpyntet är kvar, tydligen har jag en vecka till att njuta av mina röda julgardiner!



Kikar på en get. Isabelle var mer intresserad av barnet brevid oss


Apan!


Mina fina älsklingar!


Noshörningsspaning!


Kamel med hängpuckel


Tigern!


Gos hos surikaterna!


Min björn!


Solnedgång och hemfärd!




Morgonpigg

Det blev en tidig morgon idag, Isabelle vaknade redan kl 6 och ville inte somna om. Vi har blivit så bortskämda med sovmorgon till runt 8.
Just nu kravlar hon runt på golvet nedanför soffan. Hon är så duktig på att ta sig fram även om hon inte kryper än. Igår satte hon sig däremot upp igen och satt själv ett bra tag.
Igår hade vi Sarah och Milton på besök på morgonen. Efter det blev det lunch på IKEA med Suzanne och sen storhandling på Maxi.
På kvällen åt vi hemmagjort pizza och kollade på Body of lies som gick på TV. Den såg jag och Mattias på bio på en av våra dejter för lite drygt 3 år sen. Kommer inte ihåg så mycket av filmen, var nog för nervös av dejten!

Nu ska vi vänta upp Mattias som fortfarande sover den lyckosten. Idag blir det nog en tripp till Kolmården som hade nån 13dagjul grej. Sen måste vi ju ta ner alla julgrejer, "trettondag knut ska julen ut", är det inte så?
Hoppas ni får en fin dag!















Nyårshelgen!

Nytt år! Förra året var sannerligen det mest händelserika i mitt liv, inget kan väl nånsin slå att få barn?

Nyårshelgen har varit toppen! Började i fredags med besök till IKEA för att äntligen inhandla en byrå till hallen och lite annat smått och gott. Även en liten tv till sovrummet köptes hem, härligt!

I lördags morgonhandlade jag och mamma på Maxi och sedan sprang resten av dan iväg i snabbt takt så som vanligt blev det stress och panik innan våra middagsgäster kom kl 6. Mamma och 2 vänner till henne kom för att äta middag och fira in det nya året. Mat blev det i överflöd med avokadosoppa och baguette med olika ostar till förrätt. Till huvudrätt hade vi djävulskyckling och ris och till efterrätt kladdkaka med marianne-grädde.
Vi spelade lite frisbeegolf på ps-move och kollade på rakterna från balkongen. Ganska bra utsikt faktiskt. Efter rakterna spelade vi buzz till kl 2 tills vi kände att det nog var dags att gå att lägga sig. Mycket rolig kväll hade vi iallafall!

Mattias tog Isabelle på morgonen, men hon tog faktiskt lite sovmorgon också. Iallafall till halv 8. Var en sväng till en lekpark här i närheten så att Isabelle skulle få prova på att gunga, var en riktig hit! Hon lyste som en sol, lilla skruttan.
När vi kom hem överaskade hon oss med nya färdigheter, jag la henne på mage på sin lekmatta som vanligt. När jag kollar dit en liten stund senare så sitter hon upp! Vilken stark liten tjej vi har!
Pappa var här också, hjälpte oss med att få upp tvn i sovrummet och åt middag med oss.
Det nya året har börjat bra, och jag hoppas verkligen att det fortsätter i samma anda!