Fortfarande snorigt!

Läget är tyvärr inte så mycket bättre här hemma. Isabelle snorar fortfarande som bara den, men är ändå glad. Lilla skruttan...
Inte så mycket att säga eftersom inget händer, så här kommer lite bilder från när Mattias släkt var här i söndags och förskottsfirade Mattias (som fyller år idag!) På kvällen var även min mamma och Suzanne här en sväng, men då blev det inga bilder.


Myser med gammelfarmor!


Lasagne till lunch


Britt och Isabelle leker med nya bågen till babysittern


Tårta såklart!




Stora pojken!

Idag fyller världens goaste Milton 1 år! Så mycket har hänt sen dess fast det på ett sätt känns som det var igår han föddes- Minns så väl när sms'et från Björn kom att dom hade fått en liten bebis!
Vi firade iallafall det lilla födelsedagsbarnet ute hos Cattis! Jag kom med cupcakes men utan dotter då hon inte blivit alls nåt bättre. Snorar och ser allmänt hängig ut. Hon fick va hemma med sin pappa som var hemma sjuk från jobbet. Jag mår nog bäst av oss alla, fast är riktigt fökyld jag med.  Tappar tråden hej-vilt här känner jag.
Hursomhelst så blev det lite tårta och annat smaskigt. Fick se bilder på Cattis och Henkes Londonresa också!
Av oss fick Milton en mössa med sitt namn på (Isabelle har en likadan fast med sitt namn såklart) och en bok med springande djur. Får hoppas att mössan hålls på huvudet då han är inte är överförtjust i huvudbonader.
Såklart fick Milton smaka på sin födelsedagstårta, tror det mesta hamnade på kroppen och i håret istället för i mun, men han verkade nöjd ändå!


Paketöppning!






Tårta som hårvax!




Lilla sjukis!

Har en liten sjukis här hemma. Isabelle grymtar mer än vanligt, hon är riktigt ordentligt snorig. Igår var hon jättehängig också, men det vet jag inte om det berodde lite på 3 månaderssprutan hon fick i torsdags. Idag verkar hon må lite bättre, förutom just snorigheten. Sen är hon himla kramig, vill verkligen inte vara utan kroppskontakt och bäst är det tydligen med mamma. Nu sover hon äntligen och förhoppningsvis hela natten. Visserligen är det Mattias natt så jag får sova hela natten oavsett, men det vore ju fint om hela familjen fick en hel natts sömn.

Idag har jag, förutom att ta hand om min lilla sjukling, tvingat med Mattias ut på Tornby för lite shopping. Det blev en läslampa till mitt hörn av soffan (ja, vi har bestämda platser...), ett par brallor till Mattias och lite annat smått och gott.
På annat håll var mamma och shoppade åt oss. Hon var på Ullared och handlade hem lite bra grejer, allt till Isabelle såklart. Sen jag fick barn har väldigt lite pengar spenderats på mig. Det får nog bli ändring på det, jag är faktiskt i större behov av kläder.
Nu är det snart dags för sängen. Imorn kommer lite släktingar från Mattias sida och firar honom lite i förskott, han fyller år på tisdag. Blir trevligt!



Favoritbilden på Isabelle, så go och glad att man bara vill äta upp henne!




Längtar

Om lite drygt 1 vecka är det dags för semester. En vecka på Rhodos för mig, Mattias och Isabelle. Ska bli helt underbart att komma iväg och få ordentligt med tid för varandra!
Idag är det dags för en lite kortare resa, ska till NOrrköping för lite häng med Sarah och Milton!




Tisdag

Ännu en tisdag har passerat. Tisdag innebär nuförtiden fullt ös hela dagen. Fick sova hela natten så jag var iallafall glad och utvilad imorse. Isabelle ville inte vakna alls, så hon fick bli påklädd halvvaken och ivägrullad till babycafét.
Var lika trevligt som vanligt och idag höll hon sig vaken hela sångstunden, däremot blev hon lite ledsen i slutet men det kan lika gärna ha berott på min sångröst.
Åt lunch hemma hos mig där Cattis kom förbi och åt med oss, trevligt!
På babysimmet gick allt bra, hon var strålande glad ibörjan men sen började hon bli ledsen så då var det dags att gå upp.
Blev en liten runda på stan efteråt, lite småshopping. En ny pyjamas, lite strumpor och ett paraply till Mattias (Sarah du kan behålla det andra!)
Suzanne kom hit på middag och nu är dan slut!
 Heeerå!

 

Isabelle fick ha en blå badring idag och visar Casper vart skåpet ska stå! 




Jobbat

Igår var det dags för mitt första pass i fabriken. Sist jag jobbade i juni var jag höggravid och klumpig som en elefant, men annars kändes det som igår. Tanken är att jag ska jobba 1-3 söndagar i månaden. Det gör att jag kan spara lite föräldradagar, få vara lite "bara" vuxen ibland och så får Isabelle och Mattias lite egentid.
Dom hade klarat sig bra utan mig, även om Mattias var ganska utmattad efter en heldag med en vaken Isabelle. Jag saknade min lilla familj hur mycket som helst, som tur var skickade Mattias flera bilder på min skrutta under dan så jag inte skulle missa nåt i utveckligen ;)
Nu blir det dock inte jobb igen på någon månad, framföver blir det lite släktbesök och utlandsresa.

Idag är jag jättetrött och vaknade med världens huvudverk. Isabelle ville starta dagen redan kl halv 7 och var inte nöjd med att ligga i sängen och mysa. Nu sover hon iallafall i sin säng, hon borde väl vakna om nån timme. Får se vad resten av dagen bjuder på. Massa mys blir det iallfall, har en del att ta igen från igår!






Den lilla förbrytaren

Igår fixade vi som sagt ett pass till lilla Isabelle. Allt gick bra, ingen kö överhuvudtaget (underbart jämfört med de tisdagkvällar vi varit där) och hon var vaken och gråtfri. Däremot var det ingen lätt match att få upp huvudet på henne utan att mina händer syntes, hon tenderar ju att vara lite framtung.
Men kortet blev bra på första försöket och precis som resten av familjen (och säkert många andra) ser hon ut som en liten förbrytare.
Nu väntar vi bara på att passet ska bli klart!


Med brott i blick!




Korvmacka

Kollade igenom bilderna på minneskortet och hittade denna. Jag vet inte med er, men det här är inte det första jag tänker på när jag hör ordet korvmacka. Han gillar verkligen kött min karl...




Vem vet mest

Idag var pappa med i Vem vet mest. Eller rättare sagt, det visades på tv idag. Spelades in gjorde det i mars och han har totalvägrat att berätta hur det gick, fast det kan nog delvis bero på att han skrev kontrakt om det... Idag fick vi iallafall se resultatet!
Och bra gick det! Riktigt bra, då han tillochmed vann. Så på fredag blir det att bänka sig igen för då är han med i veckofinalen. Hoppas det går lika bra där. Trots att alla verkar jätteduktiga som är med där, känns det som ganska mycket tur också. Vilka frågor man får och om alla medtävlande kastar frågar på en.

Annars har min dag var toppen. Fixat pass åt lilla skruttan och hängt med Cattis, Sarah och en massa barn!







Full rulle

Idag har det verkligen varit full rulle hela dagen!
Isabelle var lite halvsovande när vi gick till kyrkan för babycafé, men väl där piggnade hon till och var på riktigt bra humör. På sångstunden somnade hon mitt i första låten så det blev ingen dans för oss.
Hem och åt lite med Ida och Casper och då kom hennes första riktiga skratt. Hon låg helt för sig själv i babygymmet i vardagsrummet och vi andra var i köket. Hon har försökt att skratta några dar, men det har mest blivit små tjut eller hostningar. Men idag kom alltså ett riktigt skratt! Underbart! Det hoppas jag få höra mer av snart.
På eftermiddagen var det babysim, lika härligt som förra gången. Idag fick dom pröva att vara i simringar och sprattla runt. Mycket uppskattat!
Efter simhallen har hon sovit i princip hela kvällen, var vaken nån timme för att lattja lite med sin pappa bara.

Jag är också jättetrött så det blir nog sängen för mig med nu. Håller tummarna för en helnatt igen!





Uppe med tuppen

Idag började vi vår dag tidigt! Eftersom vi ska till babycafeet vid redan 9 kändes det inte så nödvändigt att få somna om. Och jag ska verkligen inte klaga. Tror det var 4:e natten i rad nu som hon sov från 21-22 till 6-6.30. Redan vid 2 månader! Förstår att det inte tillhör vanligheterna men oj vad tacksam jag är. Och lilla Isabelle verkar må prima också!

Idag är det som sagt babycafé, därefter följer veckans favvo-aktivitet; babysim. Har blivit beordrad av Mattias att filma och ta massa kort så det lär väl hamna här också senare idag!
Ha en underbar dag!





Tuffingen igår med Caspers solglasögon!




Dalarna

Vår helg tillbringades i Dalarna hos mina släktingar. En mycket trevlig och avkopplande helg. Isabelle var på sitt bästa humör mest hela tiden och vi fick sova hela nätter hela helgen (och även i natt!)
På hemvägen skulle vi pröva en alternativ väg genom Mattias gps, den blev dock så alternativ att vi till och med hamnade på grusvägar. Men snabbt gick det!

Nu ligger skruttan och sover, när hon vaknar ska vi traska iväg till Karro för att kika på hennes nya kök och äta lite lunch. I eftermiddag blir det nog en promenad med Ida och Casper om det inte börjar regna.

Isabelle  har börjat med massa nya roliga läten, det låter som om hon vill skratta men inte riktigt lyckas. Ibland blir det hostningar och ibland små gälla skrik. Även nya miner har tillkommit, igår fick vi se en riktigt rolig suremule-min där underläppen verkligen putade ut. Önskar att man kunde fånga allt med kameran, här är några söta miner iallfall!





Nya vagnen

Idag fick Isabelle ett litet provåk i nya vagnen i vardagsrummet. Hon såg mest förvånad ut i vanlig ordning.
Lättkörd och bra verkar den vara iallafall, vår Chicco Liteway. Blir nog en alldeles utmärkt resevagn!


 




Friskus

Igår började mitt nya hurtiga liv! Tog en tvåtimmarspromenad med Ida och Casper. Gjorde lite stopp på vägen också, hämtade ut kort och ett paket från jollyroom. Det innehåll en massa skoj, bland annat en resevagn, matningsskål med tummen (vem annars?), små tofflor och ett nappband.
Idag fortsatte vi i samma stil fast med Sarah och Milton. Denna gång styrde vi kosan mot tornby. Kollade på tapeter till Sarahs nya lägenhet och käkade mat på donken, det där sista kanske drog ner mina hälsosamma poäng. En lång promenad blev det oavsett och nu är jag totalt slut.
Känner mig lite allmänt krasslig också, men det kan nog lika gärna vara trötthet.
Imorn styr vi kosan mot Dalarna för att hälsa på mina släktningar! Men först soooova!




 

 
Två fina bilder som Ida har tagit!




En underbar dag

Idag har varit en riktigt bra dag. Först och främst fick jag sova hela natten, Isabelle sov från 22 till halv 7. Fantastiskt!
Dagen fortsatte i samma bra anda. På förmiddagen var vi på babycafé i kyrkan. Var ca 35 mammor (inga pappor) men sina bebisar, allt från 6 veckor till 11 månader.
Vi med de minsta bebisarna fick sitta i ett eget litet rum och prata med vår bvc-sköterska (och varandra såklart!) innan det var dags för fika. Isabelle sov sig igenom första halvan och var glad och nyfiken andra. Det hela avslutades med sång och dans. Hängde inte riktigt med i texterna men dansen var mycket uppskattad av min lilla brutta, framförallt att leka flygplan!
Därefter följde Ida och Casper med till oss för lite lunch innan det var dags för nästa aktivitet; babysim!
Vi hade inte så stor koll på vad som väntade, och framförallt inte hur barnen skulle reagera. Från början var det bara 2 till bebisar förtuom våra, men eftersom det var drop-in kom det lite fler allteftersom. Vi fick lite genomgång på land innan det var dags att inta vattnet. Givetvis skulle Isabelle lägga av en riktigt högljudd fis inför alla, det är min flicka det (och undrar vem hon brås på?).
Allt gick iallafall kanonbra, Isabelle log sitt stora gapande leende och verkade mycket nöjd. Vi var bara ner i vattnet i 10 min, vilket var det som rekommenderas i början. Och det räckte gott och väl. Efteråt somnade hon som en stock och har knappt varit vaken nåt under kvällen heller. Mycket roligt iallafall och det här ska vi definitivt fortsätta med.
Nepp, nu blir det sova. Är så trött att ögonen går i kors. (Mer än vanligt alltså, om nån vill håna mig för att jag är skelögd....)





Taggade till tusen!




Min lilla firre



Finaste badbrallorna!






Ida och Casper



En mycket trött flicka...




Laddar upp

Idag är det äntligen dags för babysim. Ska bli jätteroligt, hoppas att Isabelle också tycker det. Varannan gång hon badar älskar hon det och varannan gång är det tortyr.
Innan det ska jag och Ida till kyrkan på babycafé, får se vad det är för nåt då.
Igår fick vi äntligen klart med allt så att Mattias står som Isabelles pappa. Eller Matias rättare sagt, att stava hans namn är tydligen inte det lättaste. Hoppas det inte slöar på processen, Isabelle måste få båda sina efternamn innan vi kan skaffa pass.
Nä nu måste jag rappa på här. Ska upp och hälsa på mamma på jobbet innan caféet!




Prövar sina nya skor. Dom lär nog va för små lagom tills vintern....




Lilla ärtan!

Ännu en helg förbi. Har haft en riktig toppenhelg!
I fredags firade vi Suzanne som fyllde år igår. Stoffe var också här och vi käkade och hade trevligt.
I går var jag och Isabelle med familjen Brandow på bo-mässan. Var tyvärr inte så mycket inredning som jag hade hoppats på utan mer för dom som har hus. Sällskapet var det dock inget fel på!
På kvällen var mamma och Torgun här på middag. Mycket trevligt även det.
Idag hade vi fortsatt vår jakt på den ultimata hallmöbeln, var både på Ulfåsa och IKEA men än vet vi nog inte riktigt vad vi ska ha. På IKEA sprang vi på Isabelles morfar också som var på svampkorgsjakt!

Kvällen avslutades med Idol och nu ligger Isabelle och pratar för fullt i babygymmet. Hon börjar bli riktigt höjljudd med sitt babbel, så gulligt!!





Ännu en dag

Idag har vi varit på Tornby för fika med Helena, var alldeles för länge sen vi sågs så det var gött att catcha upp lite.
Handlade lite på maxi inför helgen också. Imorn kommer Stoffe och Suzanne hit på middag och på lördag är det mamma och Torguns tur att få umgås med oss. Blir en härlig helg.
Pratade lite med mitt jobb idag. Mailade att jag var sugen på att jobba lite i höst och 5 min senare blev jag uppringd och sa att det var stort behov av personal. Låter lovande för mig! Ska faktiskt bli roligt att få jobba lite mitt i alla föräldraledighet.

Å lilla Isabelle då, hon gör sina små framsteg hela tiden. Hennes senaste är att greppa. Tidigare har hon gärna klämt åt våra fingrar när vi matar, men nu greppar hon mer aktvit om saker. Idag i babygymmet tog hon tag i både den musikaliske solen och den vibrerande grodan. Även sin snuttefilt håller hon i ett järngrepp!

Nu ska jag bara göra min dagliga blogg-koll här innan jag ska joina resten av familjen som (förhoppningsvis) sover sött!