Förberedelser

Tiden rullar på som vanligt. 5 veckor kvar att jobba, knappt 5 veckor innan vi ska flytta, 4 veckor innan ett skolarbete ska vara klart och slutligen mindre än 8 (förhoppningsvis) veckor innan vår lilla bebis kommer! Så jo, det finns ett och annat att styra med om dagarna. Dock gör sig min nya kroppshydda påmind allt oftare och engergin är inte riktigt vad den brukar. Slutade lite tidigare igår, än så länge fungerar det ganska bra att jobba heltid, men just de där härliga 10,5 timmars passen på torsdagkvällarna känns lite övermäktiga.
Så idag känner jag mig ganska utvilad, har tvättstugan nu på förmiddagen och efter lunch ska jag till nån sjukgymnast på kvinnohälsan. Har inte stenkoll på vad jag ska göra där, men jag misstänker att det har med förlossningen att göra. Mattias trodde det var för min hand jag skulle dit, men det är jag ganska säker på att det inte är iallafall.
Hur jag ska göra med resterande projekt vet jag inte riktigt, kan inte riktigt börja packa än då det mesta i den här lägenheten inte ens tillhör oss. Gällande bebisankomst är vi ganska redo, iallafall praktiskt. Tack vare Sarah (eller rättare sagt Milton) är vi all set gällande kläder första tiden. Även Mattias kompisar har hjälpt oss där, blir det en flicka får vi nog tänka om lite med dom kläderna bara. Vagn, babyskydd och allt sånt är klart. Skötbord får vi köpa när vi har flyttat och sen är det nog inget mer vad jag kan komma på. Ullaredsresan fyllde sin funktion! Mentalt laddar vi genom att gå en föräldrakurs. Mattias är sådär måttligt road att disktuera i grupp men vad gör han inte för min skull!

Jo men det blir bra det här. Våren är på väg och nu är det helg!











I Bergs slussar häromdagen!




Simhallen

Igår träffade jag Sarah, Cattis och alla barn i simhallen i Finspång.
Mycket trevligt att få umgås med mina kompisar och att för en gångs skull inte känna mig som världens klump. Det var alltså vattnet och inget annat som fick mig att känna mig på rätt sida av tyngdlagen.
Eftermiddagen kantades i vanlig ordning på jobbet. Idag ska ja träffa Anna innan den är sista jobbdagen för denna vecka. Börjar bli ganska tungt på jobbet nu, men några veckor till ska jag nog klara av.
Måste springa iväg och få tag i en målare nu, börjar brinna i knutarna gällande vår sovrumstapet.
Hej på er!





Att odla med katt

Husmors-nördig som jag är har jag såklart bestämt mig för att odla mina egna kryddor.
Sådde för en vecka sen och nu börjar det gro så fint...under plast vill säga! Problemet jag nu ställs inför är min matglada Bingbong som mer än gärna kalasar i sig våra växter. Tar jag av plasten kommer katten få en krydd-fest som heter duga och låter jag den sitta kvar kommer ingen i familjen få några kryddor. What to do?


+



= Dålig kombination

 




Helg igen

Tiden går som himla snabbt så det är inte klokt igen. Återigen sitter vi här, en söndageftermiddag och undrar lite vart veckan har tagit vägen. Jobb och att kurera mig från min förkylning. Då jag jobbat natt i veckan innebar det att fredagen blev ledig, härligt med lång helg. Tillbringade det med Anna som fick följa med mig på en diverse ärenden på tornby. Skönt att ha sällskap!
Igår gjorde vi inte mycket, städade lite och så... På kvällen var vi hos mamma för att fira in hennes nya altan med en premiärgrillning. Med var även pappa som var den duktiga snickaren bakom bygget. Tyvärr var det för kallt för att kunna sitta ute men maten var lika god för det. Kyckling (dom där fläsk-ätarna åt fläskkarré), varm potatissallad och cheesecake till efterrätt. Spelade lite Alias också, jag var med mamma och det gick otippat bra, vi vann faktiskt. Jag och Mattias brukar alltid vinna annars så detta borde väl tyda på att vara med mig är ett vinnande koncept!

Idag har vi tvättat bilar, jag och Mattias tvättade vår nya pärla och mamma och pappa fixade med gamla forden som förhoppningsvis ska bli såld ASAP. Nu är båda bilarna glänsande fina iallafall!
Nu är vi trötta och utmattade och resten av dagen ska tillbringas i soffan. Jobbar dag nästa vecka vilket gör att det är helt ok att lägga mig tidigt tidigt ikväll!


Min fina grill-kille


Jag och lilla magen lagar mat


Instruerar min mor (mycket tålmodigt) hur man blir en fena på Angry birds...


Pappsen med påskblomster!




En produktiv rackare

Idag var ju uppe äckligt tidigt med tanke på att det är kvällsvecka. Redan 20 i 7 pallrade jag mig upp.
Hämtade upp min far för att sedan ta oss ut till Sarah för att på något sätt forsla hem min kära ford som har stått där död i ca 1,5 månad. Tanken var att vi skulle bogsera den till Mantorp och att pappa där skulle försöka fixa den. Det behövdes dock inte, redan efter några hundra meter bogsering så startade den. Tur för mig, för är det nåt som jag hatar så är det att bogsera. Åkte ändå en annan väg en e4:an hem utifall att nåt skulle gå fel men den brummade på så glatt. Är så jäkla lättad, dels får vi inte lite pengar om vi säljer den och dels slipper jag tänka mer på skiten.
Då vi åkte genom ljungsbro passade jag på att hämta Mattias sim-kort, han har varit telefonlös i snart 3 veckor så jag tyckte de var dags nu att han var kontaktbar igen. Tror inte han blir lika glad, han verkar inte lida av att "slippa" prata i telefon. Fick lite kaffe och mackor på mitt lilla stopp också.
Väl hemma har jag äntligen skickat in vår c-uppsats så den ska till tryck. Det var bara ett litet fjantigt nummer som saknades för att att den skulle skickas in, vilket uppenbarligen kan vara nog så jobbigt för mig att ta tag i.

Måste säga att jag är ganska stolt över mig själv som har uträttat såna stordåd, och då har jag inte ens varit på jobbet hem. Gissar att jag kommer stupa i säng när jag kommer hem ikväll.
Imorn får de bli sovmorgon för på fredag är det tidigt som gäller igen. Då ska vi till Ullared!

Har inga nya,roliga bilder på den här datorn så jag bjussar på en gammal istället!


Här har vi mig och Mattias (och våra djur) på vår 1-årsdag!




Helgen

Efter en dramatisk start på helgen, blev resten väldigt lugnt och trevligt.
Igår mötte vi upp Sarah, Milton och morbror Johan på visualiseringscenter i Norrköping. Min nördiga pojkvän hade skoj med alla teknikprylar och även jag tyckte att det var ganska spännande. När det kom till 3d-bion valde jag och Sarah att fika istället. Milton valde att roa oss och alla andra restauranggäster med glädjevrål a´la Ronja Rövardotter.
Efter bion (och vår fika) passade det bra med en göttig lunch. Sen åkte vi hemmåt igen.

På kvällen var på inflyttningsfest hos mammas granne. Det bjöds på trevligt sällskap och helt galet mycket god mat.

I natt invigde jag min nya gravidkudde, en lång kudde med sacco-säck kulor i. Sov helt underbart, länge sen jag sov så bra. Äntligen nånstans att slänga upp både mage och ben. Även Mattias var nöjd då han slapp vakna av mitt sprattlande.

Idag ska vi storstäda, sen blir det nog filmdag resten av dagen. Bäst att ladda upp inför en ny arbetsvecka.




¨











Olämpliga stenar

usch, idag har varit en mycket smärtsam dag.
Började i morse på väg till jobbet då jag kände en ilande smärta i magen. Värre blev det, men tänkte att jag kunde härda ut på jobbet så fick jag vila sen. Efter frukost gick det bara inte längre. Då hade jag så ont att jag knappt kunde stå (eller sitta för den delen). Vår snälla HR-tjej fick lokalisera min karl medans jag försökte lokalisera vart jag skulle åka. Jag var nog inte helt rolig att ha å göra med då jag vägrade åka till sjukhuset utan Mattias. Efter lite om och men fick jag tag på Mattias, skjuts till sjukhuset och efter samtal med sjukvårdsrådgivningen rekommendation att åka direkt till förlossningen.
Väl där fick vi lyssna på bebis-hjärta (som lät mycket bra) och kolla om jag hade några värkar. Det hade jag inte, däremot en konstant jäkla värk i hela magen och ryggen. Har nog faktiskt aldrig haft så ont nånsin förrut. Sa att om det skulle göra så ont att föda barn tänkte jag hoppa av allt det här, läkaren bedyrade dock att så ont borde det inte göra. Efter massa undersökningar fick jag en stor spruta med smärtstillande. Efter en kvart började smärtan släppa och efter en halvtimme hade jag inte ont överhuvudtaget, underbart! Den slutgitliga diagnosen blev tillslut njursten, lite otippat tänkte jag men det är tydligen rätt vanligt hos gravida. Förklarade också den enorma smärtan!
Så himla skönt att det inte var något "allvarligt" fel, nog för att jag längtar efter att träffa bebisen men jag vill nog helst att den håller sig i min mage resterande 11 veckor...
Efter den dramatiska förmiddagen käkade vi på Mcdonalds, tyckte vi var värda lite skräpmat efter all uppståndelse.
Resten av dagen har tillbringats groggy men smärtfri i soffan.

Hoppas att jag mår så pass bra imorn att vi kan åka till Norrköping imorn och gå på visualiseringscenter med Sarah och hennes bror. På kvällen är vi bjudna på inflyttningsfest. Håller tummarna för att stenarna har lämnat min njure!