10 månader idag

Tiden går snabbt, idag blir lilla fröken 10 månader. Vi firade med Ida och Casper i vanlig ordning, har blivit en liten tradition eftersom dom har samma födelsedag fast med en månad emellan.
Det blev en lunch på en uteserving, mycket trevligt!

Kvällen avslutades med ett boxpass med mamma! Var en annan instruktör med tuffare träning som resultat. Körde även CX works, men jag fatta inte så mycket. Kände mest att jag stod där och såg dum ut med mitt gummiband. Men det är bara att kämpa på så blir det nog bra det med!


Övriga helgen har också varit fin. I fredags var Stoffe här. Även Suzanne var här på middag, men dom smet iväg på bio efter maten.
Igår var vi på middag hos mamma. Min bror vad i stan och med sig hade han sin flickvän som vi inte träffat innan. Mycket trevlig tjej! Hela kvällen var ju såklart också väldigt trevlig.


Har äntligen fått linser nu! Efter mycket ältande och funderande slog jag slag i saken och bokade tid. Så i torsdags var jag på syntest och fira lära mig att ta i och ur linserna. Inte helt lätt även om det går snabbare för varje dag.

Nu ska jag se klart Big Brother och sen sova. Mattias sover redan, har är lite sjuklig och ynklig stackan.

Hoppas ni haft en fin helg!







Fortfarande liten

Hallå!
Mulen, tråkig dag men var gör väl det? Idag ska vi ändå vara inne, IKEA med Sarah och Ida står på schemat. Isabelle sover lite middag just nu. Fick en härlig sovmorgon enda till halv 7, det brukar variera lite mellan halv 6 och halv 7 och det sistnämnda känns verkligen lyxigt!

Igår var vi på BVC för 10-månaderskontroll. Vi hade gissat lite här hemma vad hon skulle väga, för 2 månader sen vägde hon 7500 (nånting...) och var 69 lång. Vi tippade båda på 8200, men där tog vi visst i för mycket. Ynka 7900 (nånting..) hade hon kommit upp till. Mätte 2 gånger och den slutgiltiga längden (den som passade bäst in på kurvan, hehe) var 71,5 cm. Hon ligger på kurvan gällande längd och ett helt steg under på vikten. Men så länge hon håller sin egen kurva är det inga problem.
Efter BVC gick vi hem till Ida för lite lek. Även Malin och Linn kom och det blev ett himla stohej! Avslutade umgänget med en lite vända på stan.

Själva dagen avslutades med bodycombat. Var roligt som vanligt, men det finns helt klart dagar där jag haft mer energi!

Isabelle klättrade helt själv upp i soffan igår. Vet inte hur hon lyckades, tror hon armbågade sig upp. Hon blev nog lika förvånad som jag, tror det kommer dröja ett tag innan hon lyckas igen. Sen har hon börjat att vilja stå utan stöd mer och mer. Hon kravlar sig upp mot mig (eller Mattias), släpper och parerar med armarna. Det syns verkligen hur hon anstränger sig för att hålla balansen och hon lyckas faktiskt i några sekunder (som känns jättelånga). Hon får göra allt i sin egen takt och nu visar hon verkligen intresse för utveckla sin motorik!

Hoppas ni får en fin dag!



På babycafé i tisdags!


Apelsinmumsande!




Playdate och bodycombat

Idag har vi haft mycket besök, jag och Isabelle.
Efter flera veckor med bortresande, sjukdomar och andra hinder fick vi äntligen till en rejäl playdate. Annette och Sanna kom på lunch och lite senare kom även Ida (även hon blev såklart utfodrad).

Isabelle var mycket sprallig över att träffa sina små kompisar. När hon såg Emmett drog hon sig upp i hans kläder för att ge honom en ordentlig puss på munnen! Roligt att se hur alla barn växt och utvecklats under den tiden vi inte har setts, det händer mycket på kort tid.
Vi mammor åt lite sötpotatissoppa och baguetter som husmors-Lena gick upp i ottan för att baka. Visserligen hade jag nog gått upp i ottan även om jag inte skulle bakat. Isabelle är inte den som tycker om sovmorgnar direkt.

På eftermiddagen gick jag och Ida på stan en sväng, mest för att få barnen att sova lite. Skulle köpa ett par skor, men dom var slut i min storlek. Som tur var fanns ett par kvar i Tornby så dom är undanlagda så jag kan hämta dom imorn.
Annars blev det ingen shopping. Inser att vi har det mesta och framförallt Isabelle har kläder så det räcker och blir över. Köpte i och för sig lite igår, men ibland får man göra undantag.
Något hon däremot behöver är nya skor så fort hon börjar gå, har spanat in dessa.

Kvällen avslutades med ett bodycombat-pass. Körde box igår med mamma och hade lite träningsverk. Även om rörelserna är desamma, blir det ändå lite skillnad när det blir "stopp" i slaget eller när man slår mot spegeln. Är nog egentligen ett större fan av bodycombat. Det är verkligen en genomkörare av hela kroppen. Det gäller att träna effektivt när det inte finns obegränsat med fritid.

Det var min dag det! Imorn tar vi nya tag med både babycafé och babysim!




Glada mammor och barn!


Isabelle hälsar på Isolde i gå-stolen


Emmett med sin mamma!


Förvånad Casper


Sötungar!


Emmett och Isabelle kikar i napp-lådan!




Äntligen tisdag!

Efter flera veckor där Isabelle varit sjuk, jag varit sjuk och haft påsklov fick vi äntligen en normal tisdag igen!

Var kul att träffa alla mammor och barn på babycafé även om både Ida och Annette var saknade. Så roligt att se hur mycket som hänt med alla små pluttar. Växer så det knakar och fler och fler har börjat krypa.
Isabelle var inte alls mammig utan roade sig gärna en bit bort från mig. Så skönt med tanke på att vi varit fastklistrade vid varandra de senaste veckorna.
Efter babycafét såg inte vädret direkt inbjudande ut för promenad så vi tog powernap hemma istället.
När Isabelle sovit och jag ätit gick vi till simhallen för lite babysim. Isabelle var glad och duktig som vanligt! Dök själv och var på ett bra humör!

Mötte upp Sarah och Milton för lite promenad, men Milton-stackarn var sjuk och ledsen så det blev en kortis. Bättre än inget!

När vi kom hem lekte vi hela familjen i Isabelles rum. Mattias hade plockat undan i hela lägenheten men det hade han inget för, då Isabelle vräkte ur leksak efter leksak ur sin stora låda. Hon blev så uppspelt att hon till och med ramlade ner i kistan. Det uppskattade hon inte alls, men förutom det var hon på strålande humör och underhöll oss med en maraccas-konsert i toppklass.

Dagen avslutades med att hämta sommardäcken med pappa som han snällt nog ska byta på vår bil imorn.
Nu ska vi bara kolla Desperate housewives och Big Brother så är denna dag till ända.

Hoppas ni haft en bra dag ni med!



En härlig helg

Hallå där!
Lite småseg idag. Igår provade vi på nåt nytt, en natt utan Isabelle!
Vi bytte lägenhet med mamma så hon sov här med Isabelle och vi hade middag med Sarah och Janne i hennes lägenhet.
Jag stod i köket hela dan igår för att få ihop en finfin middag. Bakade hamburgerbröd, gjorde ailoli och tzatziki, en jordnötspaj och såklart hamburgare.
Blev väldigt gott och alla verkade nöjda! Det blev en hel del vin och mycket skratt! Spelade Alias tills kl blev 2 och vi kastade in handduken. En riktigt lyckad kväll!

På morgonen fick vi båda sovmorgon. Ringde hem och kollade så att allt gick bra för Isabelle och hennes mormor. Och det gjorde det såklart! Hon hade sovit hela natten och varit glad när hon vaknade!
När vi vaknat till ordentligt blev Isabelle-längtan för stor så vi gick hem. Möttes av världens finaste leende!


På eftermiddagen var jag, mamma och Isabelle nere på stan. Isabelle sov och vi fikade och fönstershoppade lite.

Har varit en bra helg och tusen tack igen till snälla mamma som varit en toppenbarnvakt!




En fokuserad tjej med sina leksaker




Mamma-gos


Bjuder pappa på välling




Påsk i norr

Ensam vaken som vanligt. Både Mattias och Isabelle sover så jag passar på att sätta mig framför datorn en stund. Nu är min lapptop uppsnabbad och välfungerande så förhoppningsvis kan det bli lite mer bloggande framöver.

Påsken har vi tillbringat i Dalarna där jag har lite släktingar. Vi bodde hos min moster och hennes man och vi har haft det riktigt gött!
På påskafton kom mina kusiner över med sin familjer. Det blev fullt ös och jag har aldrig sett stackars Isabelle så blyg. Hon höll mig i ett järngrepp, men det gav med sig lite efter ett tag. Var jättetrevligt att träffa alla även om det inte blev så lång tid.
Annars gjorde vi inte så mycket, passade mest på att umgås. Blev även lite shopping (dock inte för min sparsamma del), god mat och lite vin!
Bilresan gick helt ok både dit och hem. Igår var hon dock rätt ledsen sista timmen, tror mest det handlade om att hon inte ville sitta fastspänd i sin stol längre. När vi kom hem tog vi en långpromenad med Ida och Casper.

Nu ska jag försöka få lite gjort här hemma, det gäller att vara effektiv när hon sover!




Moster, mamma och man!