Hemma igen

"äntligen" hemma. Man får säga så fast det har varit toppen borta, för hemma är faktiskt bäst! Framförallt med en liten skrutt som blir helt hypad av allt folk och beter sig som en galning!
Mattias åkte hem redan på juldagen, eftersom han var tvungen att jobba igår. Innan det var vi en sväng till min andra kusin och hennes familj. Där blev det ytterligare lite paketöppning och ostbricka. 
Himla tomt blev det när Mattias åkte hem, vill ju gärna ha hela min familj omkring mig såklart. Vi som blev kvar tillbringade kvällen i soffan framför tyska "bonde söker fru", Sveriges version är i toppklass i jämförelse!
 
Igår åkte jag,mamma och Isabelle hem. Efter Örebro var vädret katastrof så det blev inte många knyck där. Såg två bilar som åkt i diket och det förvånar mig hur bristfällig medmänskligheten. Av alla som åkte förbi var det bara vi och en till som stannde och kollade läget. Vi kunde ju inte göra så mycket rent praktiskt, men iallfall erbjuda telefon eller skjuts. Som att det dåliga vädret inte räckte, så vägrade Isabelle att sova mer en en kvart i taget och spenderade hela sin vakna tid med att skrika. Som att jag inte var stressad nog.
Hem kom vi iallafall välbehållna och blev mötta av en familjetörstande Mattias! (och svenska Bonde söker fru såklart!
 
Idag har vi bara varit hemma på förmiddagen. Isabelles humör har varit katastrof, hon gråter och skriker för allt och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera henne.
Tur att hon sover middag så jag hinner ladda lite ny energi. Och tur att jag ska träna ikväll, vad kan inte vara mer passande än ett boxpass med Anna?
 
Som vanligt inser vi efter vi gått igenom kort att de flesta är på vårt lilla barn. Håll tillgodo iallafall!
 
Med pappa på julafton


Fina julbordet!


Med marsvinet Hanna!


Tomten var ingen hit, tur att mormor fanns till hands!


Min storebror med sin julklappsskiva!


Isabelle öppnar julklapp med pappsen!


Nya skor, vilken lycka!


Tre generationer!


Juldagen


Smyger mig till en liten puss!


Julpyntet lockar!

 
 
 
 God jul!

sitter nerbäddad i soffan framför "tomten är far till alla barnen".
Julafton har firats i Dalarna. min kusin med familj stod som vanligt för ett fantastiskt julfirande med god mat och fin stämning!
isabelle var trött av alla intryck, men höll gott mod ändå! Hon förstod inte mycket av julklapparna utan tyckte att slänga papper var skojigast. Jag och Mattias har fixat med leksakerna så imorn blir det fullt ös!

hur som helst hade vi iallafall en toppen jul, där även jag blev bortskämd med fina klappar. isabelle höll ut på övertid och slocknade direkt när vi kom hem.
Hoppas ni alla haft en fin julafton också!


Sjuka igen

Hej och hallå!
Än en gång har vi sjukstuga (light) här hemma. Isabelle (och Mattias) var hemma hela förra veckan och idag var det dags igen! Fröken har feber men annars ganska pigg och glad. Jag var tvungen att åka en vända till skolan för att lösa ett "litet" statistiskt problem till vår uppsats, men som tur var har Isabelle en snäll morfar som gärna ställer upp!
 
Annars är allt bra med oss. Jag är inne på slutspurten i skolan, bara uppsatsen kvar! Fick reda på i förrgår att jag klarade statistiktentan så nu kan jag verkligen andas ut över jul.
Isabelle växer så det knakar. Insåg att kläderna helt plötsligt var för små så det har blvit en hel del shopping på sistone (inte mig emot!). Ny overall och vinterskor fick det också bli! 
Talet har kommit igång ännu mer nu. Favoritorden är bama (banan), kisse (så fort hon se bingbong), bass (brukar va när vi byter blöja så jag antar bajs), böja (blöja) kaaam (kram), gogga (docka). Är så dålig på att komma ihåg allt, får bli bättre på att skriva upp och inte förlita mig på min snurriga skalle.
En annan favorit är att klä på sig, allt från strumpor till mössa, byxor eller varför inte en blöja?
Mellan henne och kompisarna är det lite mer interaktion. Förutom de på dagis, hänger vi mycket med grannen Emmett. Dom har nån slags syskonkärlek; dom blir jätteglada när dom ses men kan verkligen inte sluta retas och inte sällan gråter åtminstone en av dom. Roligt har dom iallafall! (eller så intalar vi mammor oss det för att få fika?!)
 
Just nu sover Isabelle, när hon vaknar blir det en liten sväng på stan för sista klapparna. Ikväll ska vi till mamma där hennes granne ska göra fondue. Det är Mattias som tjatat och längtat och nu äntligen är det dags för hans älsade ostfest!
 
Hoppas allt är bra med er och att ni får en fin jul om jag inte hinner skriva innan dess!
Puss o kram    
 
 
Med ankorna i badkaret och glada leken med storebror!